Μπριζόλες κατσαρόλας με μουστάρδα και balsamico
Μια νόστιμη, γρήγορη και εύκολη συνταγή!
Λίγα μυστικά ακόμα
Σερβίρεται καλύτερα με ρύζι, παρά με τηγανητές πατάτες. Ο λόγος που στην αρχή πλύναμε τις μπριζόλες με ξύδι είναι για να "σκοτώσουμε" τα μικρόβια.
Υλικά
-
4 μέτριες μπριζόλες
-
οποιαδήποτε μουστάρδα της αρεσκείας μας
-
3 κουταλιές της σούπας ξύδι balsamico
-
4-5 κουταλιές της σούπας λευκό ή κόκκινο κρασί
-
λάδι
-
αλάτι
-
πιπέρι μαύρο
-
πάπρικα
-
νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε τις μπριζόλες με κανονικό ξύδι και ύστερα τις ξεπλένουμε με νερό.
-
2
Τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο και τις αλείφουμε και από τις 2 πλευρές με μουστάρδα, αλάτι, μαύρο πιπέρι και πάπρικα.
-
3
Βάζουμε 4-5 κουταλιές της σούπας λάδι στη χύτρα.
-
4
Μόλις ζεσταθεί το λάδι, ρίχνουμε μέσα στη χύτρα μία-μία τις μπριζόλες ίσα-ίσα να σωταριστούν.
-
5
Κάθε μπριζόλα που σωτάρεται την ακουμπάμε σε ένα πιάτο.
-
6
Μόλις σωτάρουμε και την τελευταία, τις βάζουμε όλες μαζί στη χύτρα.
-
7
Προσθέτουμε το balsamico, το κρασί και λίγο νερό μέχρι να σκεπαστούν οι μπριζόλες.
-
8
Τις αφήνουμε να βράσουν στη χύτρα (με κλειστό καπάκι εννοείται) για περίπου 20 λεπτά, ενώ έχουμε χαμηλώσει την εστία στο 8 (αν η εστία έχει αρίθμηση από το 1-9, αλλιώς στο 2 αν έχει αρίθμηση από το 1-3).
Σχόλια (30)