Μπριζόλες με πιπεριές & τοματίνια σε Τεντούρα Πατρών

12 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες γάλακτος (300 γρ. η κάθε μια με το κόκαλο της).
  2. 2 μερίδες σάλτσα για ψητό
  3. 6-8 μανιτάρια φρέσκα ολόκληρα κομμένα σε φέτες
  4. 1/2 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λεπτές λουρίδες
  5. 1/2 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λεπτές λουρίδες
  6. 1/2 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε λεπτές λουρίδες
  7. 1/2 πιπεριά πορτοκαλί κομμένη σε λεπτές λουρίδες
  8. 3 τεμάχια γλυκά αγγουράκια-πίκλες ή τουρσί κομμένα σε λεπτές μακρόστενες φέτες
  9. 250 ml Τεντούρα Πατρών
  10. 250 ml ζεστό νερό
  11. 1 κουτ. σούπας θυμαρίσιο μέλι
  12. 100 γρ. μαργαρίνη σοφτ
  13. λίγα κλαδάκια από φρέσκο θυμάρι
  14. ανάλογο αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το Flora soft με Βούτυρο και το θερμαίνουμε πολύ καλά.

  2. 2

    Καρυκεύουμε τις μοσχαρίσιες μπριζόλες με αλάτι και πιπέρι, τις τοποθετούμε στο τηγάνι και τις σοτάρουμε πολύ καλά από όλες τις πλευρές τους μέχρι να κάνουν κρούστα.

  3. 3

    Στη συνέχεια, τις βγάζουμε από το τηγάνι, τις τοποθετούμε σε ένα ρηχό ταψί φούρνου και τις κρατάμε στην άκρη.

  4. 4

    Στο τηγάνι που σοτάραμε τις μπριζόλες σοτάρουμε όλες τις πιπεριές, τα μανιτάρια, τα τοματίνια και το γλυκό αγγουράκι.

  5. 5

    Προσθέτουμε και το φρέσκο θυμάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσουν και μαλακώσουν όλα τα υλικά.

  6. 6

    Τοποθετούμε τα λαχανικά περιμετρικά γύρω από τις μπριζόλες.

  7. 7

    Τυλίγουμε το ταψί με μια διαφανή μεμβράνη και το φυλάμε στο φούρνο σε σταθερή θερμοκρασία 50 βαθμούς μέχρι να ετοιμάσουμε τη σάλτσα.

  8. 8

    Σε ένα μικρό σκεύος ρίχνουμε το ζεστό νερό, την Τεντούρα Πατρών, το μέλι, λίγο αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να πάρουν μια καλή βράση.

  9. 9

    Προσθέτουμε τις δυο μερίδες «Σπιτική» Σάλτσα για Ψητό της Knorrκαι συνεχίζουμε το μαγείρεμα έως ότου δέσει η σάλτσα.

  10. 10

    Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε 1 κουτ. γλυκού Florasoft με βούτυρο για να δώσουμε γυαλιστερή υφή στην σάλτσα μας.

  11. 11

    Περιχύνουμε τη σάλτσα στις μπριζόλες και τα λαχανικά και σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

knorr
knorr @cook_8501103
στις
,
Πάθος για γεύση!
Δες περισσότερα