Μπριζόλες με πιπεριές & τοματίνια σε Τεντούρα Πατρών
Υλικά
-
2 μερίδες σάλτσα για ψητό
-
6-8 μανιτάρια φρέσκα ολόκληρα κομμένα σε φέτες
-
1/2 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λεπτές λουρίδες
-
1/2 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λεπτές λουρίδες
-
1/2 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε λεπτές λουρίδες
-
1/2 πιπεριά πορτοκαλί κομμένη σε λεπτές λουρίδες
-
8 τοματίνια cherry
-
3 τεμάχια γλυκά αγγουράκια-πίκλες ή τουρσί κομμένα σε λεπτές μακρόστενες φέτες
-
250 ml Τεντούρα Πατρών
-
250 ml ζεστό νερό
-
1 κουτ. σούπας θυμαρίσιο μέλι
-
100 γρ. μαργαρίνη σοφτ
-
λίγα κλαδάκια από φρέσκο θυμάρι
-
ανάλογο αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το Flora soft με Βούτυρο και το θερμαίνουμε πολύ καλά.
-
2
Καρυκεύουμε τις μοσχαρίσιες μπριζόλες με αλάτι και πιπέρι, τις τοποθετούμε στο τηγάνι και τις σοτάρουμε πολύ καλά από όλες τις πλευρές τους μέχρι να κάνουν κρούστα.
-
3
Στη συνέχεια, τις βγάζουμε από το τηγάνι, τις τοποθετούμε σε ένα ρηχό ταψί φούρνου και τις κρατάμε στην άκρη.
-
4
Στο τηγάνι που σοτάραμε τις μπριζόλες σοτάρουμε όλες τις πιπεριές, τα μανιτάρια, τα τοματίνια και το γλυκό αγγουράκι.
-
5
Προσθέτουμε και το φρέσκο θυμάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσουν και μαλακώσουν όλα τα υλικά.
-
6
Τοποθετούμε τα λαχανικά περιμετρικά γύρω από τις μπριζόλες.
-
7
Τυλίγουμε το ταψί με μια διαφανή μεμβράνη και το φυλάμε στο φούρνο σε σταθερή θερμοκρασία 50 βαθμούς μέχρι να ετοιμάσουμε τη σάλτσα.
-
8
Σε ένα μικρό σκεύος ρίχνουμε το ζεστό νερό, την Τεντούρα Πατρών, το μέλι, λίγο αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να πάρουν μια καλή βράση.
-
9
Προσθέτουμε τις δυο μερίδες «Σπιτική» Σάλτσα για Ψητό της Knorrκαι συνεχίζουμε το μαγείρεμα έως ότου δέσει η σάλτσα.
-
10
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε 1 κουτ. γλυκού Florasoft με βούτυρο για να δώσουμε γυαλιστερή υφή στην σάλτσα μας.
-
11
Περιχύνουμε τη σάλτσα στις μπριζόλες και τα λαχανικά και σερβίρουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια