Μπρόκολο βελουτέ
Η βελούδινη εκδοχή του αγαπημένου πράσινου λαχανικού.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι βασισμένη σε αυτή τη συνταγή αλλά προσαρμοσμένη στα δικά μας γούστα μετά από δοκιμές.Αντί για κρεμμύδι μπορεί να προστεθεί ένα μικρό πράσο.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε και χωρίζουμε το μπρόκολο σε φουντίτσες.
-
2
Κόβουμε την πατάτα και το κρεμμύδι.
-
3
Βάζουμε 1 λίτρο νερό σε κατσαρόλα και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το μπέικον και τον κουρκουμά.
-
4
Μόλις βράσουν τα λαχανικά, πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
-
5
Στο ταψί του φούρνου στρώνουμε μία λαδόκολλα και τοποθετούμε τις 2 φέτες μπέικον. Ψήνουμε στους 180οC για περίπου 5’ μέχρι να γίνει τραγανό και ψιλοκόβουμε.
-
6
Σερβίρουμε τη σούπα και πασπαλίζουμε με το μπέικον και τον κουρκουμά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια