Μπρόκολο βελουτέ

25 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Irene_Alex
Irene_Alex @Irene_Alex
,Ελλάδα

Η βελούδινη εκδοχή του αγαπημένου πράσινου λαχανικού.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι βασισμένη σε αυτή τη συνταγή αλλά προσαρμοσμένη στα δικά μας γούστα μετά από δοκιμές.Αντί για κρεμμύδι μπορεί να προστεθεί ένα μικρό πράσο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
2 άτομα
  1. 1 μικρό μπρόκολο
  2. 1 μικρή πατάτα
  3. 1 μικρό κρεμμύδι ξερό ή χλωρό
  4. 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  5. 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  6. αλάτι
  7. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε και χωρίζουμε το μπρόκολο σε φουντίτσες.

  2. 2

    Κόβουμε την πατάτα και το κρεμμύδι.

  3. 3

    Βάζουμε 1 λίτρο νερό σε κατσαρόλα και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το μπέικον και τον κουρκουμά.

  4. 4

    Μόλις βράσουν τα λαχανικά, πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.

  5. 5

    Στο ταψί του φούρνου στρώνουμε μία λαδόκολλα και τοποθετούμε τις 2 φέτες μπέικον.  Ψήνουμε στους 180οC για περίπου 5’ μέχρι να γίνει τραγανό και ψιλοκόβουμε.

  6. 6

    Σερβίρουμε τη σούπα και πασπαλίζουμε με το μπέικον και τον κουρκουμά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Irene_Alex
Irene_Alex @Irene_Alex
στις
,Ελλάδα