Μπρόκολο με καστανό ρύζι, αμύγδαλα και chutney
Ίσως ότι πιο λάιτ μπορώ να προτείνω που να συνδυάζει φοβερή γεύση με ελάχιστα λιπαρά. Το συνιστώ για όλες τις περιστάσεις. Είναι vegan, χωρίς γλουτένη, φουλ στις φυτικές ίνες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Κρατήστε το μπρόκολο ζεστό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έναν κύβο λαχανικών στο μπρόκολο.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε το μπρόκολο σε μπόλικο νερό.
-
2
Από το νερό στο οποίο βράσαμε το μπρόκολο, κρατάμε 1.5 κούπα.
-
3
Πετάμε το υπόλοιπο νερό.
-
4
Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τα αμύγδαλα και καβουρδίζουμε χωρίς να τα κάψουμε.
-
5
Ζεσταίνουμε μία αντικολλητική κατσαρόλα, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε ζωηρά να μη μας κολλήσει.
-
6
Αφού καβουρδιστεί ρίχνουμε το ζωμό που κρατήσαμε, αλατίζουμε και το αφήνουμε μέχρι να πιει το νερό, να βράσει σε μέτρια φωτιά.
-
7
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.
-
8
Σερβίρουμε με 1 κ.σ. chutney.
Σχόλια