Μπρόκολο με μπεσαμέλ πράσου
Έβρασα το μπρόκολο και μου 'ρθε μια έμπνευση.. να μη το φάω σκέτο.... Θυμήθηκα τη μπεσαμέλ που έφτιαξα στο παστίτσιο λαχανικών και δημιούργησα μια "σαλάτα" κόλαση!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η μπεσαμέλ αυτή θεωρώ ότι είναι η νοστιμότερη που έχω δοκιμάσει και με το μπρόκολο βρασμένο σε αλμυρό νερό ήρθε κι έδεσε τέλεια! Δοκιμάστε το!!!
Υλικά
-
1 κιλό μπρόκολο
-
1 λίτρο γάλα
-
1/2 πράσο ψιλοκομμένο
-
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
-
3 κ.σ. αλεύρι
-
λίγο τριμμένο τυρί ότι σας αρέσει
-
1 πρέζα αλάτι
-
λίγο μαύρο πιπέρι
-
λίγο μοσχοκάρυδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε το μπρόκολο με αλάτι 15-20 λεπτά.
-
2
Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και όταν αρχίσει να καίει ρίχνουμε το ψιλοκομμένο πράσο και ανακατεύουμε να σοταριστεί καλά.
-
3
Κατόπιν ρίχνουμε το αλεύρι και σιγοψήνουμε λίγη ώρα ανακατεύοντας συνεχώς.
-
4
Κατεβάζουμε απο τη φωτιά την κατσαρόλα και ρίχνουμε λίγο στην αρχή, γάλα και ανακατευουμε γρήγορα για να μη σβωλιάσει το αλεύρι, έπειτα ρίχνουμε όλο το γαλα και τοποθετουμε παλι στη φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
-
5
Εχουμε τοποθετήσει το μπρόκολο σε πιατέλα ομορφα φουντίτσα, φουντίτσα και το πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
-
6
Ρίχνουμε τη μπεσαμέλ.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια