κύρια φωτογραφία συνταγής Μπρόκολο ω γκραντέν
evdoba
evdoba @evdoba
,

Πολύ εύκολη και υγιεινή συνταγή.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι ενός chef Πωλ Μάρτιν, στην οποία τα προαιρετικά μέρη της συνταγής τα πρόσθεσα εγώ για να υπάρχουνν πιο πολλά λαχανικά. Μας αρέσει και είναι ωραίο συνοδευτικό. Συνήθως το κάνω με σνίτσελ παναρισμένα. Κάντε την συνταγή ασφαλή ως προς τη γλουτένη χρησιμοποιώντας φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο, αλεύρι χωρίς γλουτένη και ελέγχοντας το τυρί !

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1/2 κιλό βρασμένο μπρόκολο (παίρνουμε μόνο τα άνθη)
  2. 1/2 φλ. τυρί τριμμένο τσένταρ
  3. αλάτι, πιπέρι
  4. Για την σάλτσα τυριού
  5. 4 κουτ. βούτυρο
  6. 4 κουτ.σούπας αλεύρι
  7. 2/12 φλ. χλιαρό γάλα
  8. 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  9. άσπρο πιπέρι
  10. ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
  11. 1/2 φλυντζάνι καλαμπόκι βρασμένο
  12. 1/2 φλ. καρότα βρασμένα κομμένα μικρά μπαστουνάκια.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καίμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό σε μέτρια φωτιά.

  2. 2

    Ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα και ανακατεύουμε χτυπώντας με το χτυπητήρι.

  3. 3

    Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.

  4. 4

    Βράζουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας που και που. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και την κρατάμε για μετά.

  5. 5

    Αχνίζουμε το μπροκολο γιαι 5 έως 6 λεπτά ώσπου να μαλακώσει και το βάζουμε σε ένα πυρέξ αφού αφαιρέσουμε τα κοτσάνια.

  6. 6

    Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα στην οποία προαιρετικά προσθέσαμε το καλαμπόκι, τα καρότα.

  7. 7

    Προσθέτουμε από πάνω το τριμμένο τυρί και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.

  8. 8

    Το ψήνουμε περίπου 15 λεπτά στο φούρνο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (20)

Zero
Zero @cook_8452054
Συγχαρητηρια!!!Σημερα ηθελα να μαγειρεψω μπροκολο αλλα δεν ηθελα να το κανω σαλατα με λαδι και λεμονι οποτε επελεξα τη δικη σου συνταγη και ενθουσιαστηκα!!!Θα τη ξανακανω συντομα...

Από

evdoba
evdoba @evdoba
στις
,