Μπρόκολο ογκρατέν με καπνιστό τυρί
Μία άλλη εκδοχή του μπρόκολου ογκρατέν, μόνο που εδώ η σάλτσα δεν κάθεται πάνω από το μπρόκολο όπως η μπεσαμέλ, αλλά δένει με αυτό κάνοντας ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή την είδα στην εκπομπή "Chef στον αέρα".Για το καπνιστό τυρί προτιμώ το Dirollo.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε το μπρόκολο σε μεγάλα κομμάτια και το βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 6-7 λεπτά. Το θέλουμε al dente μιας και στη συνέχεια θα μπει στο φούρνο.
-
2
Κόβουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια.
-
3
Παίρνουμε ένα πυρίμαχο ταψί, σπάμε μια σκελίδα σκόρδο στη μέση και περνάμε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Έτσι θα έχουμε μια πολύ ελαφριά γεύση σκόρδου.
-
4
Αλείφουμε το ταψί με μαργαρίνη.
-
5
Στρώνουμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου στο ταψί, και κρατάμε 2-3 για τη σος.
-
6
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα 2-3 μπουκετάκια μπρόκολου που κρατήσαμε, το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος, τη γραβιέρα τριμμένη και τα αβγά και τα αλέθουμε.
-
7
Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τα μπρόκολα και πασπαλίζουμε με την πάπρικα. Στρώνουμε πάνω από το μπρόκολο αρκετές φέτες καπνιστού τυριού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει η κρέμα και να πάρει χρώμα το τυρί.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)