Μπροκολόσουπα σούπερ
Μόλις είδα τη συνταγή έσπευσα να την κάνω καθώς είμαι φαν και των σουπών και του μπρόκολου. Τέλειο το αποτέλεσμα και τολμώ να πω και light.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από το chef στον αέρα. Εγώ πρόσθεσα και σέλερι, παρέλειψα το μπούκοβο και αντί για κρέμα γάλακτος έβαλα στο πιάτο μία κουταλιά γιαούρτι. Πεντανόστιμη για πρώτο πιάτο σε τραπέζι ή για ένα νόστιμο και γρήγορο βραδινό!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σωτάρω τα λαχανικά που έχω κόψει σε κομμάτια, στο ελαιόλαδο.
-
2
Σβήνω με το κρασί και μόλις εξατμιστεί καλύπτω με καυτό νερό και κύβο ή με το σπιτικό ζωμό.
-
3
Αλατοπιπερώνω και ρίχνω αν θέλω το μπούκοβο. Αφήνω να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά.
-
4
Αλέθω τη σούπα στο μπλέντερ και ελέγχω την πυκνότητά της. Βράζω λίγο ακόμα αν είναι πολύ νερουλή ή αραιώνω με λίγο ζεστό νερό αν είναι πηχτή.
-
5
Προσθέτω την κρέμα στην κατσαρόλα χωρίς να βράσω άλλο.
Σχόλια (10)