Μπρουσκέτα αλά Ελληνικά
Ενα εύκολο και γρήγορο ορεκτικό ή συνοδευτικό.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε αν θέλουμε να μη βάλουμε φέτα παρά μόνο κίτρινο τυρί.
Υλικά
-
1 φρατζόλα ψωμί
-
2 ντομάτες
-
300 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί περίπου
-
200 γρ. φέτα περίπου
-
αλάτι
-
λάδι
-
ρίγανη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε σε μέτριες φέτες το ψωμί.
-
2
Τις τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί και βάζουμε πάνω σε κάθε φέτα λίγο λάδι αλάτι και ρίγανη.
-
3
Θρυμματίζουμε πάνω σε κάθε φέτα ψωμιού φέτα και από πάνω λίγο κίτρινο τυρί.
-
4
Κόβουμε σε ψιλές ροδέλες τις ντομάτες και τοποθετούμε πάνω από το τυρί μία ροδέλα.
-
5
Ρίχνουμε από πάνω κίτρινο τυρί τόσο ώστε να καλυφθεί η ντομάτα, λίγο αλάτι, λίγο λάδι και λίγη ρίγανη.
-
6
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 210οC μέχρι να λιώσει καλά το τυρί (περίπου 10 λεπτά).
Σχόλια (4)