Μπρουσκέτα με μπύρα και μαρμελάδα κρεμμυδιού
Συνταγή που ακολούθησα πρόσφατα κατά γράμμα. Εκπληκτικά εύκολη και νόστιμη. Επίσης, μπορείτε να φτιάξετε μαρμελάδα κρεμμυδιού σε βάζα και να την φυλάξετε στο ψυγείο - συντηρείται εύκολα και δίνει τρομερή γεύση σε μπέργκερς, σάντουιτς αλλά και ως συνοδευτική σάλτσα σε κρέατα και πουρέδες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μάκης Γεωργιάδης / Θέμης Παπαδόπουλος - ΒΗΜΑ Gourmet 06/09
Υλικά
-
1 μπαγκέτα, κομμένη σε μικρές φέτες
-
1 κουτάκι μπύρα 330 ml
-
βούτυρο για το τηγάνισμα
-
μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
-
Για τη μαρμελάδα κρεμμυδιού
-
2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
-
2 κ. σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-
4 κ. σ. ξύδι
-
3 κ. σ. ζάχαρη
-
1/2 κ. κ. μπούκοβο
-
1 κ. κ. πελτέ
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αδειάζουμε τη μπύρα σε βαθύ μπωλ, βουτάμε τις φέτες της μπαγκέτας στη μπύρα και τις τηγανίζουμε σε καυτό βούτυρο για 1' από κάθε πλευρά.
-
2
Ετοιμάζουμε τη μαρμελάδα σωτάροντας το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για περίπου 2' μέχρι να γυαλίσει. Σβήνουμε με το ξύδι, αφήνουμε ένα λεπτό, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 5'.
-
3
Μοιράζουμε το μείγμα επάνω στις φρεσκοτηγανισμένες φέτες, πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια