Muffin με καρότο και πορτοκάλι
Υλικά
-
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
90 γρ. αλεύρι σκούρο ολικής άλεσης «σιταρένιο»
-
115 γρ. ζάχαρη
-
350 γρ. καρότο τριμμένο και καλά στυμμένο
-
120 γρ. μαργαρίνη σοφτ και λίγο επιπλέον για τα φορμάκια
-
100 ml γάλα
-
1 πορτοκάλι (το ξύσμα)
-
60 ml χυμό πορτοκαλιού
-
2 αυγά χτυπημένα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
-
2
Τοποθετούμε 12 χάρτινες θήκες για muffin σε 12 αλουμινένια φορμάκια, τα οποία προηγουμένως έχουμε αλείψει με μαργαρίνη.
-
3
Κοσκινίζουμε και τα δύο αλεύρια μαζί.
-
4
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, τα αυγά και τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε με το μίξερ έως ότου ομογενοποιηθούν και αφρατέψουν.
-
5
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το καρότο, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και το γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
-
6
Ρίχνουμε στο μίγμα της ζάχαρης με τα αυγά λίγο-λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια το προσθέτουμε στο ρευστό μίγμα καρότου – πορτοκαλιού και γάλακτος και ανακατεύουμε έως ότου γίνει μια παχύρρευστη ζύμη.
-
7
Γεμίζουμε τα φορμάκια και ψήνουμε για 25 λεπτά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)
Και οταν κρυωσαν εβαλα και ενα φιλαδελφια με ινδοκαρυδο και αχνη ζαχαρη και ηταν ΣΟΥΠΕΡ!