Διόρθωση συνταγής

Υλικά

12 τεμάχια
  1. 90 γρ. αλεύρι σκούρο ολικής άλεσης «σιταρένιο»
  2. 115 γρ. ζάχαρη
  3. 350 γρ. καρότο τριμμένο και καλά στυμμένο
  4. 120 γρ. μαργαρίνη σοφτ και λίγο επιπλέον για τα φορμάκια
  5. 100 ml γάλα
  6. 1 πορτοκάλι (το ξύσμα)
  7. 60 ml χυμό πορτοκαλιού
  8. 2 αυγά χτυπημένα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.

  2. 2

    Τοποθετούμε 12 χάρτινες θήκες για muffin σε 12 αλουμινένια φορμάκια, τα οποία προηγουμένως έχουμε αλείψει με μαργαρίνη.

  3. 3

    Κοσκινίζουμε και τα δύο αλεύρια μαζί.

  4. 4

    Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, τα αυγά και τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε με το μίξερ έως ότου ομογενοποιηθούν και αφρατέψουν.

  5. 5

    Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το καρότο, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και το γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

  6. 6

    Ρίχνουμε στο μίγμα της ζάχαρης με τα αυγά λίγο-λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια το προσθέτουμε στο ρευστό μίγμα καρότου – πορτοκαλιού και γάλακτος και ανακατεύουμε έως ότου γίνει μια παχύρρευστη ζύμη.

  7. 7

    Γεμίζουμε τα φορμάκια και ψήνουμε για 25 λεπτά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

ninagial
ninagial @cook_8508427
Παιδια η συνταγη ειναι απαιχτη!!! Εγω αλλαξα τα εβαλα 300γρ. φαρινα σικαλεως και 90 λευκο και καστανη ζαχαρη.
Και οταν κρυωσαν εβαλα και ενα φιλαδελφια με ινδοκαρυδο και αχνη ζαχαρη και ηταν ΣΟΥΠΕΡ!

Από

Sintages_Flora
Sintages_Flora @cook_8492771
στις
,
Όπου συνταγή με βούτυρο… Flora!
Δες περισσότερα