Muffins αλμυρά με τυρί
Ενα υπέροχο, διαφορετικό muffin για όλη την οικογένεια. Πολύ καλή πρόταση για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αφού ψηθούν τα βγάζουμε από την φόρμα μας και το αφήνουμε να κρυώσουν. Την ιδέα την πήρα από το ίντερνετ.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνουμε το γάλα και διαλύουμε την μαγιά με την ζάχαρη και ρίχνουμε μια-δυο κουταλιές αλεύρι και αφήνουμε για 15 -20 λεπτά να φουσκώσει η μαγιά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και σε ένα μπόλ προσθέτουμε το αλεύρι, το γάλα, την φουσκωμένη μαγιά. Χτυπάμε το αυγό ελαφρά με το σύρμα και προσθέτουμε το βούτυρο ή λάδι και ζυμώνουμε μια μαλακιά και εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας. Εγώ τα έβαλα στον αρτοπαρασκευαστή. Πλάθουμε σε μπάλα και την τυλίγουμε με ένα πανί και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 45-50 λεπτά σε ζεστό μέρος. Χωρίζουμε την ζύμη μας σε 12 κομμάτια ίδιου βάρους αν έχετε ζυγαριά ή με το μάτι.
-
2
Ετοιμάζουμε σε ένα μπόλ τα υλικά της γέμισης.
-
3
Παίρνουμε ένα κομμάτι από την ζύμη και το ανοίγουμε φύλλο πάχους 1 εκ όπως φαίνεται στην φωτογραφία και το κόβουμε με ένα μαχαίρι λωρίδες. Στην άκρη βάζουμε μια κουταλιά γέμιση.
-
4
Αρχίζουμε να το κλείνουμε όπως φαίνεται στην φωτογραφία.
-
5
Έτοιμο! Αρχίζουμε να το τυλίγουμε σε ρολό.
-
6
Αυτό θα είναι το σχήμα που θα έχει.
-
7
Το τυλίγουμε σε σχήμα σαλιγκαριού.
-
8
Λαδώνουμε τις φόρμες για muffins και τοποθετούμε το σαλιγκάρι μας που έχουμε φτιάξει. Έτοιμο!
-
9
Τελειώνουμε με όλα τα κομμάτια της ζύμης μας και τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε για περίπου μισή ώρα να ξεκουραστούν. Χτυπάμε τον κρόκο με λίγο γάλα και αλείφουμε και πασπαλίζουμε με σουσάμι ή παπαρουνόσπορο.
-
10
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ψήνουμε για 20 30 -λεπτά για να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα, ίσως και λίγο παραπάνω ανάλογα το φούρνο μας.
Σχόλια (5)