Muffins καλαμποκιού με μύρτιλλα

,

Περιγραφή

Το καλαμποκάλευρο δίνει μια άλλη διάσταση σε αυτά τα υπέροχα και ζουμερά μαφινάκια!

Muffins καλαμποκιού με μύρτιλλα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 320 ml γάλα + λίγο χυμό λεμονιού (για το buttermilk)
  • 2 κ.γ. εσάνς βανίλιας
  • 2 αυγά μεγάλα
  • 170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 170 γρ. βούτυρο ανάλατο παγωμένο
  • 100 γρ. μύρτιλλα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Cupcakes και muffins
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Βούτυρο , Αβγά , Γάλα
Φτιάχνει: 12 muffins
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια.
  2. Βάζουμε στο μούλτι το μισό από το αλεύρι, το μισό από το καλαμποκάλευρο, τη ζάχαρη, το baking powder, το αλάτι και το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια. Χτυπάμε τόσο όσο να γίνει το βούτυρο πάρα πολύ μικρά κομματάκια.
  3. Ρίχνουμε σε μπολ το αλεύρι με το βούτυρο που χτυπήσαμε μαζί με το υπόλοιπο από το καλαμποκάλευρο και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ανακατεύουμε με σπάτουλα και προσθέτουμε και το μίγμα με το γάλα και τα αυγά ανακατεύοντας και πάλι με μια σπάτουλα.
  4. Βάζουμε χάρτινες θήκες σε ταψί για muffins, και τις γεμίζουμε μέχρι τη μέση με ζύμη.
  5. Βυθίζουμε σε κάθε θήκη 5-6 μύρτιλλα και καλύπτουμε και πάλι με ζύμη.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (πάνω και κάτω αντιστάσεις) στους 180oC για 25 περίπου λεπτά.

Λίγα μυστικά ακόμα

  • Αν τα μύρτιλλα είναι κατεψυγμένα, τα βάζουμε έτσι όπως είναι χωρίς να τα ξεπαγώσουμε.
  • Tη συνταγή την βρήκα στο Food Network.

Σχετικές συνταγές

    0 Όλα

    0 Σχόλια

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...
    Τρόποι μαγειρέματος αυγών
    Τρόποι μαγειρέματος, λοιπόν, (και όχι απλώς συν...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Συμβουλές για τέλεια κέικ
    Μπορούμε να καταλάβουμε πολύ εύκολα κατά πόσον έχε...