Muffins μαστίχας

Bαθμολογία: 5
       
 
1 ψήφοι
,

Περιγραφή

Muffins για όποιον αγαπάει το άρωμα της μαστίχας, αφού έχουν μαστίχα μέσα στην ζύμη και στο γλάσο τους.

Muffins μαστίχας

Τι χρειαζόμαστε:

Για τα muffins:

  • 170 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 ml αραβοσιτέλαιο
  • 100 ml γάλα
  • 1 αυγό
  • 5-6 κόκκους μαστίχας
  • 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχας

Για το γλάσο:

  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 70 ml λικέρ μαστίχας
  • χυμός από μισό λεμόνι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Cupcakes και muffins
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Γάλα , Αβγά , Μαστίχα
Φτιάχνει: 12 μέτρια muffins
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 30' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 22' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε σε γουδί τους κόκκους της μαστίχας με 1 κ.σ. ζάχαρη, ώστε να γίνουν σκόνη.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ το αυγό με την ζάχαρη και στην συνέχεια, προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο, το γάλα και το σφηνάκι λικέρ μαστίχας.
  3. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε το αλεύρι και την τριμμένη μαστίχα. Μπορεί να χρειαστούν 1-2 κ.σ. αλεύρι παραπάνω (εξαρτάται από το μέγεθος του αυγού), οπότε προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά, μέχρι να αποκτήσουμε την υφή της ζύμης κέικ.
  4. Αν οι φόρμες για muffins είναι μεταλλικές, τις βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε ή τοποθετούμε μέσα τα ειδικά χαρτάκια, ενώ αν είναι φόρμες σιλικόνης, δεν χρειάζεται αυτή η προετοιμασία.
  5. Γεμίζουμε κατά τα 2/3 τις φόρμες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 λεπτά. Ελέγχουμε με την οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι, ώστε να βγούν καθαρά.
  6. Αφήνουμε τα muffins να κρυώσουν σε μια σχάρα και, στην συνέχεια ετοιμάζουμε το γλάσο, ανακατεύοντας καλά τα υλικά. Το αφήνουμε για λίγο (π.χ. 5 λεπτά), ώστε να πυκνώσει ελαφρά και, στην συνέχεια, γλασάρουμε. Κάτω από την σχάρα με τα muffins τοποθετούμε ένα σκεύος (π.χ. έναν δίσκο), ώστε να συγκεντρώνεται το γλάσο που πέφτει από τα muffins, το οποίο ξαναρίχνουμε επάνω τους.
  7. Πριν να τα δοκιμάσουμε, αφήνουμε το γλάσο να στερεοποιηθεί.

Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν υπάρχουν μυστικά!  Μόνο να σας αρέσει η μαστίχα.

Την συνταγή βρήκα στο blog Συνταγές της Καρδιάς

Σχετικές συνταγές

    7 Όλα

    #
    Σχόλιο από manewcook, 16-2-15  
    Φαίνεται πολύ ωραία, σκοπεύω να την κάνω σύντομα! Απορία: το μίξερ σε ποια ταχύτητα και για πόση ώρα χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη; δεν έχω χρησιμοποιήσει ακόμα συνταγές που χρειάζονται μίξερ και δεν έχω ιδέα!
    #
    Σχόλιο από evisam, 16-2-15  
    Manewcook, χρειάζεται γρήγορη ταχύτητα, ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα, αβγά- ζάχαρη, και να αφρατέψει, περίπου 2-3 λεπτά- εξαρτάται από την δύναμη του μίξερ. Όταν έρθει η ώρα για την προσθήκη του αλευριού και των υπόλοιπων συστατικών, χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο ελάχιστο. Καλη επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από manewcook, 16-2-15  
    Ευχαριστώ πολύ για την ταχύτατη απάντηση!
    #
    Σχόλιο από manewcook, 24-2-15  
    Αν και ένα από αυτά πήγε να δραπετεύσει (έσκασε κι άρχισε να "τρέχει" ) και γενικά γίνανε τούμπανο, το αποδίδω στον φούρνο μου που είναι παλιός και αλλοπρόσαλλος! 5 πηρουνάκια από εμένα! Από γεύση είναι τέλεια!
    #
    Σχόλιο από evisam, 24-2-15  
    Manewcook, σ' ευχαριστώ για το σχόλιο και τα πιρουνάκια! Μήπως γέμισες τις θήκες των muffins πολύ; Γεμίζουμε τα 2/3 περίπου της θήκης. Εύχομαι την επόμενη φορά να έχεις και την σωστή εμφάνιση, εκτός από την "τέλεια γεύση".
    #
    Σχόλιο από manewcook, 4-5-15  
    Λοιπόν, τα ξανάφτιαξα σήμερα! Περιμένω να κρυώσουν για να τα γλασάρω! Πρόσεξα και δεν έβαλα πολύ σε κάθε θήκη, κατω από το μισό τις γέμισα. Πάλι γίνανε τουμπανάκια λίγο κι αυτό δυσκολεύει λίγο το γλάσο να κρατηθεί πάνω τους. Πάντως αυτή τη φορά δεν την κοπάνησε κανένα. Έχει γίνει από τις αγαπημένες μου συνταγές! Σε ευχαριστώ που τη μοιράστηκες!
    #
    Σχόλιο από evisam, 4-5-15  
    Σ΄ευχαριστώ, manewcook, για τα καλά σου λόγια!

    3 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από manewcook, 24-2-15  
    Αν και ένα από αυτά πήγε να δραπετεύσει (έσκασε κι άρχισε να "τρέχει" ) και γενικά γίνανε τούμπανο, το αποδίδω στον φούρνο μου που είναι παλιός και αλλοπρόσαλλος! 5 πηρουνάκια από εμένα! Από γεύση είναι τέλεια!
    #
    Σχόλιο από manewcook, 4-5-15  
    Λοιπόν, τα ξανάφτιαξα σήμερα! Περιμένω να κρυώσουν για να τα γλασάρω! Πρόσεξα και δεν έβαλα πολύ σε κάθε θήκη, κατω από το μισό τις γέμισα. Πάλι γίνανε τουμπανάκια λίγο κι αυτό δυσκολεύει λίγο το γλάσο να κρατηθεί πάνω τους. Πάντως αυτή τη φορά δεν την κοπάνησε κανένα. Έχει γίνει από τις αγαπημένες μου συνταγές! Σε ευχαριστώ που τη μοιράστηκες!
    #
    Σχόλιο από evisam, 4-5-15  
    Σ΄ευχαριστώ, manewcook, για τα καλά σου λόγια!

    4 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από manewcook, 16-2-15  
    Φαίνεται πολύ ωραία, σκοπεύω να την κάνω σύντομα! Απορία: το μίξερ σε ποια ταχύτητα και για πόση ώρα χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη; δεν έχω χρησιμοποιήσει ακόμα συνταγές που χρειάζονται μίξερ και δεν έχω ιδέα!
    #
    Σχόλιο από evisam, 16-2-15  
    Manewcook, χρειάζεται γρήγορη ταχύτητα, ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα, αβγά- ζάχαρη, και να αφρατέψει, περίπου 2-3 λεπτά- εξαρτάται από την δύναμη του μίξερ. Όταν έρθει η ώρα για την προσθήκη του αλευριού και των υπόλοιπων συστατικών, χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο ελάχιστο. Καλη επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από manewcook, 16-2-15  
    Ευχαριστώ πολύ για την ταχύτατη απάντηση!
    #
    Σχόλιο από evisam, 24-2-15  
    Manewcook, σ' ευχαριστώ για το σχόλιο και τα πιρουνάκια! Μήπως γέμισες τις θήκες των muffins πολύ; Γεμίζουμε τα 2/3 περίπου της θήκης. Εύχομαι την επόμενη φορά να έχεις και την σωστή εμφάνιση, εκτός από την "τέλεια γεύση".

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Συμβουλές για τέλεια κέικ
    Μπορούμε να καταλάβουμε πολύ εύκολα κατά πόσον έχε...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Για τον καφέ
    Ένα βιβλίο 23 αγαπημένων συνταγών, του/της Ζου Ειρηνη
    cakes
    Ένα βιβλίο 145 αγαπημένων συνταγών, του/της sugar-lover
    Γλυκά muffins
    Ένα βιβλίο 8 αγαπημένων συνταγών, του/της manewcook
    γλυκά
    Ένα βιβλίο 68 αγαπημένων συνταγών, του/της chrisdim1106