Muffins με 2 είδη σοκολάτας
Μια εύκολη συνταγή και γρήγορη..
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε τη συγεκριμένη συνταγή μπορείτε να τη φτιάξετε σε φορμα κεικ και όχι με θηκούλες για mafin..Τα χω δοκιμάσει και τα 2 οπότε οι δοσολογίες είναι εντάξει. Από πάνω αντί για κακάο προτιμώ να βάζω κουβερτούρα και λευκή για διακόσμηση διότι λιώνει ελάχιστα και είναι φοβερή!!!
Υλικά
-
75 γρ. βούτυρο λιωμένο
-
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
4 κουτ. σούπας κακάο σκόνη
-
100 γρ. σκούρα ζάχαρη
-
1 αυγό
-
1/2 κουτ. γλυκού σόδα σε σκόνη
-
250 γρ. γάλα
-
1/2 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας σε σκόνη
-
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
-
200 γρ. σοκολάτα λευκή σε μικρά κομματάκια
-
κακάο σκόνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200.
-
2
Λιώνετε τη μισή (λευκή και μαύρη) σοκολάτα και την ανακατεύετε με το γάλα και το βούτυρο σε μπολ επάνω σε κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν μαρι) ώστε να γίνει ομοιογενές μείγμα.
-
3
Αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
-
4
Κόβετε την υπόλοιπη σκοκολάτα σε μικρά κομματάκια. Βάζετε σε μπολ το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και τη ζάχαρη.
-
5
Αφού τα ανακατέψετε προσθέτετε το μείγμα της σοκολάτας, το αυγό και τη βανίλια. Ανακατεύετε να γίνει ομοιόμορφο μείγμα.
-
6
Προσθέτετε τα κομματάκια σοκολάτας και μοιράζετε το μείγμα στα φορμάκια ή στη φόρμα κεικ.
-
7
Ψήνετε για 20'-25' στους 180-200 βαθμούς.Αφήνετε να κρυώσουν, ξεφορμάρετε και διακοσμείτε όπως επιθυμείτε.
Σχόλια (13)