Muffins με γεύση Donuts
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από το Todd's Kitchen.
Υλικά
-
1 αυγό
-
200 γρ. γάλα
-
100 γρ. αραβοσιτέλαιο
-
240 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
-
90 γρ. ζάχαρη
-
1/2 κ.σ κανέλα
-
1/2 κ.σ. μοσχοκάρυδο
-
1 πρέζα αλάτι
-
Επικάλυψη
-
1-2 κ.σ βούτυρο λιωμένο
-
4 κ.σ. ζάχαρη
-
1 κ.σ κανέλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο
-
2
Τοποθετούμε 10 χάρτινες θήκες στο ειδικό ταψάκι για muffins.
-
3
Ανακατεύουμε με το μίξερ για λίγα δευτερόλεπτα το αυγό το γάλα και το αραβοσιτέλαιο.
-
4
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά κα αναμειγνύουμε.
-
5
Με ένα κουτάλι μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες.
-
6
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
-
7
Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
-
8
Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι τη ζάχαρη και τη κανέλα.
-
9
Αλείφουμε το πάνω μέρος των muffins με βούτυρο και τα βουτάμε στο μπολάκι με τη ζάχαρη και τη κανέλα.
Σχόλια (10)