Muffins με λευκή σοκολάτα και φραμπουάζ
Υλικά
-
200 γρ φραμπουάζ
-
200 γρ λευκή σοκολάτα
-
230 γρ αλεύρι
-
100 γρ ζάχαρη
-
130 ml γάλα
-
2 αυγά
-
1 φακελάκι baking powder
-
50 γρ βούτυρο
-
1 πρέζα αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια. Σε ένα κατσαρολάκι και σε πολύ ελαφριά φωτιά λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει.
-
2
Παίρνουμε δύο μπωλ. Στο ένα βάζουμε όλα τα στερεά υλικάτο αλεύρι, τη ζάχαρη, την baking powder και το αλάτι. Στο άλλο χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα και το όχι ζεστό πια βούτυρο.
-
3
Ανακατεύουμε πολύ καλά τα περιεχόμενα των δύο μπωλ, ώστε το τελικό μίγμα να είναι ομογενές.
-
4
Προσθέτουμε τα κομματάκια της σοκολάτας και ανακατεύουμε ξανά. Αφού ανακατέψουμε προσθέτουμε και τα φραμπουάζ και ξανά ανακατεύουμε λίγο ώστε να πάνε παντού, αλλά αυτή τη φορά με προσοχή διότι σπάνε πολύ εύκολα.
-
5
Με ένα κουτάλι μοιράζουμε τη ζύμη σε 12 φορμάκια για muffins (ή για cakeάκια) που έχουμε βουτυρώσει κι αλευρώσει λίγο, διότι κολλάνε. Τα φορμάκια θα είναι μόνο μισογεμάτα, διότι η ζύμη φουσκώνει αρκετά στο ψήσιμο. Τα βάζουμε στο φούρνο για 20 λεπτά.
-
6
Περιμένουμε να κρυώσουν λίγο και με ένα μαχαίρι ξεκολλάμε γύρω γύρω τα muffins και με προσοχή τα βγάζουμε από τα φορμάκια. 'Ετοιμα!!!
Σχόλια (6)