Muffins με λεμόνι, μέλι και παπαρουνόσπορο
Μuffins αφράτα με υπέροχη γεύση λεμονιού.
Λίγα μυστικά ακόμα
Eγω τα κάλυψα με το άσπρο γλάσο στο χέρι που υπάρχει στο σαιτ.Μπορούμε να τα γεμίσουμε και με κρέμα λεμονιού, γίνονται πολύ αφράτα και είναι πιο όμορφα και νόστιμα την άλλη ημέρα!
Υλικά
-
1/4 φλιτζανιού βούτυρο λιωμένο
-
1/4 φλιτζανιού λάδι (εγώ χρησιμοποιώ ηλιέλαιο)
-
1/2 φλιτζανιού γάλα
-
1/4 φλιτζανιού μέλι (έβαλα θυμαρίσιο)
-
1/3 φλιτζανιού χυμό λεμονιού
-
1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
-
2-1/4 φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
-
2 κουταλιές της σούπας παπαρουνόσπορο
-
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν παουντερ
-
ξύσμα από 2 λεμόνια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε το βούτυρο, ρίχνουμε σταδιακά το λάδι, το γάλα, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
-
2
Στην συνέχεια την ζάχαρη και το μέλι.
-
3
Στο τέλος σιγά σιγά το αλεύρι που έχουμε βάλει μέσα την σόδα, το μπεικιν και τον παπαρουνόσπορο.
-
4
Ανακατεύουμε καλά, και μοιράζουμε στην μαφινιερα με το κουπάκι του 1/4 σε κάθε θήκη που έχουμε βάλει, αν δεν χρησιμοποιήσουμε τα ειδικά χαρτάκια βουτυρώνουμε την μαφινιερα καλά! Φουσκώνουν αρκετά.
-
5
Τα φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-170 C για 20-30 λεπτά της ώρας
-
6
Αν θέλουμε τα καλύπτουμε με γλασο λεμονιού.
Σχόλια