κύρια φωτογραφία συνταγής Muffins με σοκολάτα και κανέλα

Muffins με σοκολάτα και κανέλα

Μαγειρεύτηκε 19 φορές
gremlin
gremlin @Gremlin

Μικρά ατομικά κεκάκια με λαχταριστά κομμάτια σοκολάτας που λιώνουν στο στόμα και μαγευτικό άρωμα κανέλας..

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ βάζω περισσότερη κανέλα 1 κουταλιά ακόμη περίπου γιατι μου αρέσει πολυ.. Τρώγονται και ζεστά και κρύα...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

28 Minutes
8 κομματια περίπου
  1. 250 γρ. αλεύρι
  2. 1 κουταλιά σούπας baking powder
  3. 25 γρ. κακάο
  4. 75 γρ. ζάχαρη
  5. 1 κουταλιά σούπας κανέλα
  6. 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
  7. 2 μεγάλα αυγά
  8. 3/4 φλυτζανιού γάλα
  9. 50 γρ. λιωμένο βούτυρο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Βουτυρώνουμε τα φορμάκια.

  2. 2

    Ανακατεύουμε αλεύρι, baking powder, κανέλα, ζάχαρη, κακάο σε ένα μπωλ. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το λειωμένο βούτυρο και τα ρίχουμε σιγά-σιγά στα στεγνά υλικά.. Αναμειγνύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ώστε να σχηματίσουμε μια μαλακιά ζύμη, τέλος προσθέτουμε τη σοκολάτα. Το υπερβολικό χτύπημα μπορεί να επιρρεάσει αρνητικά την τελική υφή τους.

  3. 3

    Με κουτάλι μοιράζουμε τη ζύμη στα φορμάκια ώστε να γεμίσουν κατά ¾. Ψήνουμε στο φούρνο για 20-40 λεπτά ώσπου να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (19)

Σχόλια (53)

sonrisa
sonrisa @cook_8450382
gremlin πριν λίγο τα έφτιαξα. Τα 3 πιρουνάκια δεν είναι για τη γεύση, αλλά για την παρασκευή της συνταγής.. Από γεύση είναι πολύ ωραία και όντως μου βγήκαν 8. Τα έψησα ακριβώς μισή ώρα. Μου έσκασαν λιγάκι, έτσι γίνονται? Τώρα..όσον αφορά τα υλικά.. πρόσθεσα επιπλέον γάλα γιατί ήταν πάρα μα πάρα πολύ σφιχτή η ζύμη! Το αλεύρι που έβαλα ήταν κάτι λιγότερο από 2 φλ.τσαγιού,μιας και δεν έχω ζυγαριά. Καλό θα ήταν αν μπορείς να γράψεις τις αναλογίες και σε φλ. τσαγιού.

Από

gremlin
gremlin @Gremlin
στις