Muffins με σοκολάτα και κανέλα
Μικρά ατομικά κεκάκια με λαχταριστά κομμάτια σοκολάτας που λιώνουν στο στόμα και μαγευτικό άρωμα κανέλας..
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ βάζω περισσότερη κανέλα 1 κουταλιά ακόμη περίπου γιατι μου αρέσει πολυ.. Τρώγονται και ζεστά και κρύα...
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Βουτυρώνουμε τα φορμάκια.
-
2
Ανακατεύουμε αλεύρι, baking powder, κανέλα, ζάχαρη, κακάο σε ένα μπωλ. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το λειωμένο βούτυρο και τα ρίχουμε σιγά-σιγά στα στεγνά υλικά.. Αναμειγνύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ώστε να σχηματίσουμε μια μαλακιά ζύμη, τέλος προσθέτουμε τη σοκολάτα. Το υπερβολικό χτύπημα μπορεί να επιρρεάσει αρνητικά την τελική υφή τους.
-
3
Με κουτάλι μοιράζουμε τη ζύμη στα φορμάκια ώστε να γεμίσουν κατά ¾. Ψήνουμε στο φούρνο για 20-40 λεπτά ώσπου να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
Σχόλια (53)