Διόρθωση συνταγής

Υλικά

25 Minutes
περίπου 12 muffins
  1. 280 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. 2 κουτ. γλ. baking powder
  3. 90 γραμ. ζάχαρη
  4. 125 γραμ. βούτυρο
  5. 125 γραμ. γάλα
  6. 140 γραμ. τριμμένη σοκολάτα (κουβερτούρα ή γάλακτος)
  7. 4 κουτ. σούπας ρούμι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε στο μίξερ το αβγό με τη ζάχαρη, ώσπου να λιώσει η ζάχαρη και στη συνέχεια ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, το γάλα και το ρούμι. Ρίχνουμε το αλεύρι το οποίο έχουμε ανακατέψει με το baking powder.

  2. 2

    Βουτυρώνουμε τις φορμίτσες για μάφιν και ρίχνουμε από πάνω και λίγο αλευράκι. Ρίχνουμε τη ζύμη αφήνοντας περίπου ένα εκατοστό από τα χείλη της φόρμας για να μην φουσκώσει και χυθεί η ζύμη.

  3. 3

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25' περίπου.

Σχόλια (26)

Des13
Des13 @cook_8449718
Καλή συνταγή μου φαίνεται. Θα τη δοκιμάσω αλλά νομίζω πως θα γίνουν πιο αφράτα τα muffins αν χτυπήσουμε τη ζάχαρη με το βούτυρο να αφρατέψει και μετά ρίξουμε τα αυγά.
Δοκίμασα πρόσφατα μια άλλη συνταγή και τοποθέτησα τη ζύμη σε χαρτάκια που υπάρχουν στα S/M (αυτά που έχουν τη μορφή των μικρών φορμών και είναι σαν "λαδόκολλα). Ούτε λάδωμα, ούτε πλύσιμο και εύκολα στο σερβίρισμα.

Από

Ginger
Ginger @cook_8449896
στις
Αθήνα,