Muffins μπανάνας με καρύδα και σοκολάτα
Υγρά κεκάκια με υπέροχα αρώματα, ιδανικά για να συνοδεύσουν τον καφέ μας, αλλά και για τα παιδιά!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα κεκάκια είναι αρκετά άγλυκα, αν σας αρέσουν οι πιο γλυκές γεύσεις βάλτε μια ολόκληρη κούπα μαύρη ζάχαρη.Το φουντουκέλαιο, το καρυδέλαιο κ.λ ταιριάζουν καταπληκτικά στα γλυκά, είναι ωστόσο αρκετά ακριβά! Βάλτε κάποιο άλλο σπορέλαιο, αλλά όχι ελαιόλαδο, θα καλύψει τις λεπτές γεύσεις των υπόλοιπων υλικών.Προσέξτε, τα κέικ μπανάνες δε μοιάζουν με τα κλασικά, παραμένουν πολύ μαλακά κι όταν ακόμα έχουν ψηθεί, κάντε το τεστ με την οδοντογλυφίδα και μην τα ψήσετε περισσότερο.Τρώγονται σε θερμοκρασία δωματίου, γιατί στο ψυγείο σκληραίνει πολύ η σοκολάτα.
Υλικά
-
3 μέτριες ώριμες μπανάνες
-
2 αυγά
-
2/3 κούπας μαύρη ζάχαρη με μελάσσα
-
1/3 κούπας ινδική καρύδα
-
1 1/2 κούπα αλεύρι μαλακό
-
1/2 κούπα αλεσμένα φουντούκια
-
1/2 κούπα φουντουκέλαιο ή ηλιέλαιο
-
1/4 κούπας γάλα
-
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
1/2 κ.γ. σόδα
-
1/4 κ.γ αλάτι
-
Για την επικάλυψη
-
150 γρ. σοκολάτα γάλακτος
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώστε τις μπανάνες με πηρούνι.
-
2
Ντύστε ένα ταψάκι για muffins με τα ειδικά χαρτάκια και προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
-
3
Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
-
4
Ρίξτε το λάδι και τα γάλα κι χτυπήστε άλλο λίγο.
-
5
Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τα φουντούκια, την καρύδα, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι.
-
6
Ανακατέψτε τα στερεά με τα υγρά υλικά και προσθέστε και τις μπανάνες ανακατεύοντας απαλά.
-
7
Γεμίστε τις φόρμες και ψήστε για 25 λεπτά περίπου.
-
8
Όταν κρυώσουν λίγο, άλείψτε τα με λιωμένη σε μπεν μαρί σοκολάτα και πασπαλίστε τα με καρύδα.
Σχόλια (8)