Muffins σοκολάτας 2
Εύκολη συνταγή για muffins σοκολάτας που είναι έτοιμη σε 20 λεπτά.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
-
2
Σ΄ένα μπωλ ανακατεύουμε τη φαρίνα, το κακάο και το μπέικιν.
-
3
Σ΄ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το μισό βούτυρο (125 γρ.) και προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύοντας με το σύρμα, μέχρι να λιώσει.
-
4
Προσθέτουμε το αυγό και το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα για αρκετή ώρα ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
-
5
Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν, συνεχίζοντας και πάλι το ανακάτεμα.
-
6
Στις θήκες της φόρμας τοποθετούμε τις χάρτινες φόρμες για muffins.
-
7
Μ΄ένα κουτάλι γεμίζουμε τις φόρμες με το μείγμα.
-
8
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο).
-
9
Για την επικάλυψη, σε χαμηλή φωτιά, σ΄ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το άλλο μισό βούτυρο (125 γρ.)
-
10
Προσθέτουμε τη κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα σιλικόνης, μέχρι να λιώσει.
-
11
Αφού έχουν ψηθεί τα muffins κι έχουν κρυώσει λίγο, μ΄ένα κουταλάκι περιχύνουμε σε κάθε muffins τη σοκολάτα.
-
12
Κόβουμε 1 πορτοκάλι σε μικρά κομμάτια και προσθέτουμε σε κάθε muffins από ένα κομματάκι πορτοκάλι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια