Muffins σοκολάτας με cranberries και βρώμη
Νόστιμα, εύκολα και αρωματικά κεκάκια (muffins) σοκολάτας με μύρτιλα (cranberries) και βρώμη. Έτοιμα σε 30 περίπου λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν τα προτιμάτε πιο γλυκά μπορείτε να αυξήσετε τη ζάχαρη στη 1/2 κούπα ή/και να προσθέσετε σταγόνες σοκολάτας.
Υλικά
-
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 κούπα νιφάδες βρώμης
-
1/2 κούπα μύρτιλα (cranberries) αφυδατωμένα
-
1/4 κούπας ζάχαρη
-
2 κ.σ. κακάο
-
1/2 κ.γ. σκόνη τζίντζερ (ζιγγίβερι ή πιπερόριζα)
-
1/2 κ.γ. κανέλα
-
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ ή 1/2 κ.γ. σόδα φαγητού
-
1 κ.γ. εσάνς βανίλιας (ή 1 βανίλια σε σκόνη)
-
1 αυγό
-
1/2 κούπα βούτυρο λιωμένο
-
1 κούπα γάλα
-
1 κ.σ. μηλόξιδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175˚C. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι για muffins με 12 θήκες ή βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια ψησίματος.
-
2
Αλέθουμε στο multi 3/4 της κούπας από τις νιφάδες βρώμης.
-
3
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα στερεά υλικά, το αλεύρι, τη βρώμη, τη ζάχαρη, τη σόδα κ.ο.κ. Κρατάμε 20-30 cranberries.
-
4
Προσθέτουμε όλα τα υγρά υλικά, το αυγό, το βούτυρο, το γάλα κ.ο.κ. και τα ανακατεύουμε όσο να ενωθούν με ένα κουτάλι.
-
5
Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες, ρίχνουμε τα cranberries που κρατήσαμε από πάνω και ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά.
-
6
Τα αφήνουμε στις θήκες να κρυώσουν για 5 λεπτά και στη συνέχεια τα ξεφορμάρουμε και τα σερβίρουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια