Muffins, τα φανταστικά
Αφράτα, πεντανόστιμα μαφινάκια!
Λίγα μυστικά ακόμα
Παραλλαγές1. Αν δεν έχετε βατόμουρα κάντε το εξήςΒάλτε στη φόρμα το μισό μίγμα και με το κουτάλι τραβήξτε στη μέση μια χαρακιά σαν να "σχίζετε" το κέικ. Βάλτε πάνω στη χαρακιά με το κουτάλι μισή περίπου κονσέρβα μαυροκέρασο (αυτό που βάζουν στη black forest) και από πάνω βάλτε το υπόλοιπο μισό μίγμα.2. Αντί για βατόμουρα μπορείτε να βάλετε 150 γραμμάρια chocolate chips.3. Τέλος, αντί για βατόμουρα, βάλτε φλούδα λεμονιού και poppy-seeds(όποιος ξέρει τι είναι αυτό, γιατί εγώ δεν έχω ιδέα...Το έλεγε η συνταγή...)Εγώ δοκίμασα την παραλλαγή 1 και ήταν τέλεια!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζω στο multi τη ζάχαρη και τη χτυπώ για λίγο να γίνει σαν άχνη.
-
2
Σε ένα μπωλ βάζω τη ζάχαρη, το βούτυρο,τα αυγά και τη βανίλια και τα χτυπώ για λίγο να αφρατέψουν.
-
3
Προσθέτω σιγά σιγά το γάλα.
-
4
Σε ένα μπωλ ανακατεύω το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι και τα προσθέτω στο αρχικό μου μίγμα ανακατεύοντας απαλά με το κουτάλι από κάτω προς τα πάνω με προσοχή να μη μου φύγει ο αέρας.
-
5
Προσθέτω τα βατόμουρα και ανακατεύω με το κουτάλι.
-
6
Βάζω το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα ή σε ατομικά φορμάκια και ψήνω σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά.
Σχόλια (11)