κύρια φωτογραφία συνταγής Νιόκι με μανιτάρια
grandchef
grandchef @cook_8450852
Athens

Ένα πιάτο που το δοκίμασα σε ιταλικό εστιατόριο και μου έβαλε ιδέα για τα φρέσκα μανιτάρια από την Κρήτη που είχα στο ψυγείο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα μανιτάρια όσο πιο μικρά τα κόψετε, τόσο θα διαλυθούν στη σάλτσα. Είναι θέμα γούστου. Εάν σας πέφτει βαρύ το σκόρδο, σωτάρετε ολόκληρες τις σκελίδες στο βούτυρο για να πάρει τη γεύση και μετά αφαιρέστε τις. Τα φρέσκα gnocchi είναι συνήθως καλύτερα σε γεύση, αλλά δοκίμασα και μια ιταλική μάρκα που δεν ήταν φρέσκα και ήταν εκπληκτικά. Τα μανιτάρια εγώ τα πλένω, δεν τα σκουπίζω μόνο που λένε. Και η συσκευασία των μανιταριών που παίρνω από το super-market το γράφει από πίσω, αλλά και η Κρητικιά που μου τα έδωσε μου το είπε να τα πλύνω! Ίσως εξαρτάται και από το είδος.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

28 Minutes
2 άτομα
  1. 1 πακέτο φρέσκα gnocchi (500γρ)
  2. 2 κουταλιές σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
  3. 1 σφηνάκι βότκα
  4. 2 σκελίδες σκόρδο
  5. 12 μεγάλα μανιτάρια φρέσκα
  6. 0.5 κούπα κεφαλοτύρι
  7. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράστε σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά περίπου τα gnocchi. Μόλις έρθουν στην επιφάνεια του νερού σημαίνει ότι είναι έτοιμα. Σουρώστε τα και κρατήστε 1 φλιτζανάκι του καφέ από το νερό.

  2. 2

    Πλύντε και καθαρίστε καλά από τα χώματα τα μανιτάρια. Κόψτε τα σε κομμάτια όχι πολύ μικρά.

  3. 3

    Λιώστε το σκόρδο και σωτάρετε για λίγο με το βόυτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι.

  4. 4

    Προσθέστε τα μανιτάρια και αφήστε να βγάλουν το ζουμί τους (5 λεπτά περίπου).

  5. 5

    Σβήστε με τη βότκα.

  6. 6

    Προσθέστε το νερό που κρατήσατε από το βράσιμο των gnocchi και την κρέμα γάλακτος. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε για 5 λεπτά ακόμα να βράσει.

  7. 7

    Προσθέστε ελάχιστο αλάτι, πιπέρι και το κεφαλοτύρι.

  8. 8

    Μόλις δείτε ότι η σάλτσα αρχίζει να δένει, προσθέστε τα gnocchi.

  9. 9

    Αφήστε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει όσο θέλετε.

Αντιδράσεις

Από

grandchef
grandchef @cook_8450852
στις
Athens