κύρια φωτογραφία συνταγής Νηστίσιμα Κουλουράκια Κανέλας

Νηστίσιμα Κουλουράκια Κανέλας

Μαγειρεύτηκε 8 φορές
spychef
spychef @spy_cook

Φανταστικά κουλουράκια που τρώγονται με απόλαυση και μετά την περίοδο της νηστείας!

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσέξτε μην τα φτιάξετε πολύ μεγάλα γιατί φουσκώνουν.Καλή επιτυχία!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
  1. 500 γραμ. αλεύρι μαλακό
  2. 1 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
  3. 2 κουτ.γλυκού κανέλα
  4. 1 κουτ.γλυκού σόδα μαγειρική
  5. 200 γραμ. ζάχαρη
  6. 100 ml χυμό πορτοκάλι
  7. 100 ml σόδα αναψυκτικό
  8. 150 ml ελαιόλαδο
  9. 2 κουτ.σούπας κονιάκ
  10. ξύσμα απο 1 πορτοκάλι.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κοσκινίζω το αλεύρι με το μπέικιν, την κανέλα και την σόδα.

  2. 2

    Χτυπάω στο μίξερ τη ζάχαρη με όλα τα υγρά υλικά ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.

  3. 3

    Ενώνω σε αυτό το μίγμα τα στερεά υλικά (που κοσκινίσαμε νωρίτερα) και το ξύσμα του πορτοκαλιού.

  4. 4

    Ζυμώνω για λίγο, τόσο ώστε να υγρανθεί το αλεύρι. Αν χρειαστεί,προσθέτω λίγο αλεύρι ακόμα, ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη.

  5. 5

    Πλάθω σε διάφορα σχήματα και στρώνω σε ταψί με λαδόκολλα.

  6. 6

    Ψήνω στους 180 βαθμούς αέρα για 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (8)

Σχόλια (27)

red
red @cook_8451880
την ξέρω αυτη τη συνταγη την έχω απο την Βέφα και είναι τέλεια.\r\nΠροχθες μάλιστα τα έκανα και φάγαμε τα μισα

Από

spychef
spychef @spy_cook
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα