Νηστίσιμα Κουλουράκια Κανέλας
Φανταστικά κουλουράκια που τρώγονται με απόλαυση και μετά την περίοδο της νηστείας!
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσέξτε μην τα φτιάξετε πολύ μεγάλα γιατί φουσκώνουν.Καλή επιτυχία!
Υλικά
-
500 γραμ. αλεύρι μαλακό
-
1 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
-
2 κουτ.γλυκού κανέλα
-
1 κουτ.γλυκού σόδα μαγειρική
-
200 γραμ. ζάχαρη
-
100 ml χυμό πορτοκάλι
-
100 ml σόδα αναψυκτικό
-
150 ml ελαιόλαδο
-
2 κουτ.σούπας κονιάκ
-
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κοσκινίζω το αλεύρι με το μπέικιν, την κανέλα και την σόδα.
-
2
Χτυπάω στο μίξερ τη ζάχαρη με όλα τα υγρά υλικά ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.
-
3
Ενώνω σε αυτό το μίγμα τα στερεά υλικά (που κοσκινίσαμε νωρίτερα) και το ξύσμα του πορτοκαλιού.
-
4
Ζυμώνω για λίγο, τόσο ώστε να υγρανθεί το αλεύρι. Αν χρειαστεί,προσθέτω λίγο αλεύρι ακόμα, ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη.
-
5
Πλάθω σε διάφορα σχήματα και στρώνω σε ταψί με λαδόκολλα.
-
6
Ψήνω στους 180 βαθμούς αέρα για 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σχόλια (27)