Νηστίσιμα κουλουράκια με γλυκάνισο
Πολύ εύκολα, αφράτα και πεντανόστιμα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από το πρώτο μου βιβλίο μαγειρικής από όπου έμαθα και να μαγειρεύω.Της αγαπημένης Σοφίας Σκούρα , έκδοση του 1972!
Υλικά
-
1 κιλό και 280 γραμμάρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 κούπα καλαμποκέλαιο
-
1 και μισή κούπα νερό
-
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
-
3/4 της κούπας μέλι
-
1 κούπα ζάχαρη
-
2 κουταλάκια γλυκάνισο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζυμώνουμε απαλά όλα τα υλικά ώσπου να έχουμε μια ομοιογενή απαλή ζύμη.
-
2
Πλάθουμε κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε και αραδιάζουμε σε ταψιά με λαδόκολα.
-
3
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 15-20 λεπτά.
Σχόλια