mare
mare @cook_8455692

Κουλουράκια για τις ημέρες τις νηστείας χωρίς λάδι, με πουρέ μήλου και κανέλα. Μην φοβηθείτε το ταχίνι αν δεν το τρώτε. Δεν θα το καταλαβετε έντονα στη γευση και είναι πολύ θρεπτικό για αυτές τις μέρες καθώς περιέχει πρωτεΐνες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να τα κόψουμε στη μέση και να τα γεμίσουμε με μαρμελάδα, λιωμένη κουβερτούρα, να τα περιχύσουμε με ζεστό μέλι. Ανάλογα την εμπνευση μας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 μικρά στρογγυλά κουλουράκια
  1. 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
  2. 2 μήλα καθαρισμένα αλεσμένα στο multi (πουρές)
  3. 1 βανίλια
  4. 0,5 κουτ. γλυκού κανέλα
  5. 3 κουτ. σούπας ταχίνι
  6. 1 ποτήρι ζάχαρη
  7. 0,5 κιλό αλευρι που φουσκώνει μόνο του (ίσως και λίγο παραπάνω)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά μαζί σε ένα μπωλ.

  2. 2

    Κοσκινίζω το αλεύρι με τη μαγιά.

  3. 3

    Προσθέτω στο μίγμα των υγρών υλικών το μίγμα του αλευριού σιγά σιγά, πλάθοντας συνέχεια μέχρι να πετύχουμε μία εύπλαστη ζύμη για κουλουράκια.

  4. 4

    Πλάθουμε μικρά στρογγυλά κουλουράκια και τα τοποθετούμε σε αλευρωμένο ταψι ή σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Θα φουσκώσουν περίπου στο μισό του όγκου που έχουν κατά το πλάσιμο.

  5. 5

    Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20' (ανάλογα πάντα με το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος μας)

  6. 6

    Μόλις ροδοκοκκινίσουν τα βγάζουμε απο το φούρνο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (15)

Betty Bibel
Betty Bibel @cook_12456277
Χάλια......, γιατί ταλαιπωρήθηκα με τις ώρες!!!! Ο λόγος; Γίνανε πολύ σκληρά! Άρα, θέλανε λιγότερο από 500 γρ. αλεύρι!!! Έτσι αναγκάστηκα να προσθέσω χυμό πορτοκάλι και μετά κολλάγανε τόσο πολύ, ώστε δε γινόταν να τα πλάσω. Σκέφτηκα ότι αν έβαζα λάδι, θα έφτιαχνε η κατάσταση, αλλά η συνταγή δεν περιείχε λάδι κι αυτός ήταν ο λόγος που την επέλεξα, αφού ήθελα αλάδωτα κουλουράκια. Τελικά, κόντεψα να βάλω διπλάσια ποσότητα αλεύρι, μπας και διορθωθεί η ζύμη, πρόσθεσα και ζάχαρη (άχνη όμως, μήπως δεν έλιωνε η κρυσταλλική), κανέλλα, μία βανίλια, αλλά η ζύμη ήταν μια από τα ίδια!! . Έτσι, σε κάθε κουλούρι που έπλαθα, έβαζα μια ποσότητα αλευριού, για να ξεκολλήσει από τα χέρια μου!!!! Μου πήρε 3,5 ώρες να τελειώσω. Τελικά, βγήκαν τραγανά εξωτερικά, ψιλομαλακά εσωτερικά, αλλά αδιάφορα στη γεύση!!!!

Από

mare
mare @cook_8455692
στις