Νηστίσιμα κουλουράκια με σουσάμι
Τα κουλουράκια μου τα έδωσε μία φίλη μου απο την Κρήτη και μοιάζουν αρκετά με μελομακάρονα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η διαφορά πιστεύω σε αυτα τα κουλουράκια είναι το καβουρδισμένο και αλλεσμένο σουσάμι.
Υλικά
-
1 κιλό αλεύρι περίπου για όλες τις χρήσεις
-
2 φλυτζάνια λάδι
-
1 φλυτζάνι φυσικό χυμό πορτοκάλι
-
1 φλυτζάνι ζάχαρη
-
1 κουταλάκι σόδα
-
2 κουταλάκια μπέικιν
-
1 φλυτζανάκι κονιάκ
-
1 κουταλιά κανελλογαρύφαλα
-
ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού
-
Για το σιρόπι
-
1 φλυτζάνι μέλι
-
1 φλυτζάνι νερό
-
Για την επικάλυψη
-
1/2 κιλό περίπου σουσάμι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ το λάδι με την ζάχαρη.
-
2
Προσθέτουμε την σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
-
3
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 με 30 λεπτα.
-
4
Το σουσάμι το έχουμε καβουρντίσει και στην συνέχεια το αλέθουμε στο multi.
-
5
Στην συνέχεια φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας το μέλι με το νερό και αφού κρυώσουν τα κουλουράκια απλα τα βουτάμε για δευτερόλεπτα στο σιρόπι και τα κυλάμε στο σουσάμι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)