Νηστίσιμα κουλουράκια με σουσάμι

vito
vito @cook_8451642
athens,greece

Τα κουλουράκια μου τα έδωσε μία φίλη μου απο την Κρήτη και μοιάζουν αρκετά με μελομακάρονα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η διαφορά πιστεύω σε αυτα τα κουλουράκια είναι το καβουρδισμένο και αλλεσμένο σουσάμι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

περίπου 60 κουλουράκια
  1. 1 κιλό αλεύρι περίπου για όλες τις χρήσεις
  2. 2 φλυτζάνια λάδι
  3. 1 φλυτζάνι φυσικό χυμό πορτοκάλι
  4. 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  5. 1 κουταλάκι σόδα
  6. 2 κουταλάκια μπέικιν
  7. 1 φλυτζανάκι κονιάκ
  8. 1 κουταλιά κανελλογαρύφαλα
  9. ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού
  10. Για το σιρόπι
  11. 1 φλυτζάνι μέλι
  12. 1 φλυτζάνι νερό
  13. Για την επικάλυψη
  14. 1/2 κιλό περίπου σουσάμι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ το λάδι με την ζάχαρη.

  2. 2

    Προσθέτουμε την σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

  3. 3

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 με 30 λεπτα.

  4. 4

    Το σουσάμι το έχουμε καβουρντίσει και στην συνέχεια το αλέθουμε στο multi.

  5. 5

    Στην συνέχεια φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας το μέλι με το νερό και αφού κρυώσουν τα κουλουράκια απλα τα βουτάμε για δευτερόλεπτα στο σιρόπι και τα κυλάμε στο σουσάμι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

Από

vito
vito @cook_8451642
στις
athens,greece

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα