κύρια φωτογραφία συνταγής Νηστίσιμα λαζάνια με πλούσια κρέμα και σάλτσα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
6 άτομα
  1. 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  2. 1 κιλό μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα
  3. 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  4. 1-1/2 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα, όχι αλεσμένα
  5. 2 συσκευασίες ψιλοκομμένες ντομάτες
  6. αλάτι, πιπέρι
  7. λίγο τυρί νηστίσιμο (προαιρετικά)
  8. Για τη νηστίσιμη μπεσαμέλ
  9. 100 γρ. μαργαρίνη ή λάδι
  10. 100 γρ. αλεύρι
  11. 1 λίτρο γάλα σόγιας ή ζωμός λαχανικών
  12. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για τη σάλτσα μανιταριών, ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια. Αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους. Βάζουμε τα κρεμμύδια και αφήνουμε να μαραθούν. Προσθέτουμε τις ντομάτες και σιγοβράζουμε για 10'. Αλατοπιπερώνουμε.

  2. 2

    Για τη νηστίσιμη μπεσαμέλ, λιώνουμε τη μαργαρίνη και πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Ψήνουμε ανακατεύοντας με σύρμα για 1'-2'. Αποσύρουμε για λίγο την κατσαρόλα. Σταδιακά και πάντα ανακατεύοντας προσθέτουμε το ζεστό γάλα. Ξαναβάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε να δέσει η κρέμα. Αλατίζουμε και τρίβουμε μοσχοκάρυδο.

  3. 3

    Σε πυρίμαχο βουτυρωμένο σκεύος βάζουμε μια κουταλιά μπεσαμέλ. Κάνουμε μια στρώση λαζάνια και περιχύνουμε με σάλτσα μανιταριών. Πασπαλίζουμε με λίγο νηστίσιμο τυρί.

  4. 4

    Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Σάλτσα μανιταριών, μπεσαμέλ, τυριά. Σκεπάζουμε με τα τελευταία λαζάνια.

  5. 5

    Περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα νηστίσιμη μπεσαμέλ. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψάκι.

  6. 6

    Ψήνουμε για 25' στους 180-200ºC,ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15'-20' επιπλέον, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.

  7. 7

    Αφήνουμε να σταθεί σε σβηστό φούρνο για 10' για να τραβήξει τα υγρά του.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

moustarditsa
moustarditsa @cook_8511493
Πολύ καλή συνταγή. Θα τη δοκιμάσουμε με τη πρώτη ευκαιρία. Θα πρέπει βέβαια να προσέχουμε στη συσκευασία με τα λαζάνια να μην έχουν αβγό. Για όσους δεν αρέσει το γάλα σόγιας υπάρχει στα σούπερ μάρκετ γάλα καρύδας(συμπυκνωμένο) ή γάλα αμυγδάλου, που επάξια αντικαθιστούν το γάλα και δεν έχουν καθόλου λακτόζη.

Από

τζελίνα
τζελίνα @cook_8516204
στις
,Ελλαδα
Είμαι μαγείρισα σε εστιατόριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.Εργάζομαι εκεί 7 χρόνια και μου αρέσει πολύ η δουλειά μου.
Δες περισσότερα