Νηστίσιμα μπιφτέκια και ριζότο με μανιτάρια
Πεντανόστιμα μπιφτέκια λαχανικών και ριζότο με μανιτάρια!
Υλικά
-
Για τα μπιφτέκια
-
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
-
4 μέτριες πατάτες
-
λίγο μαϊντανό
-
2 καρότα
-
4 κ.σ. μανιτάρια
-
λίγο άνιθο
-
1 πιπεριά
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
αλεύρι
-
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
Για το ριζότο
-
1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
-
1 φλ. τσαγιου κραθαράκι μέτριο
-
1 1/2 φλ τσαγιού κίτρινο ρύζι
-
2 κ.σ. καλαμπόκι βρασμένο
-
2 κ.σ. αρακάς
-
1 πιπεριά
-
1 κουτί μανιτάρια κονσέρβα
-
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
4 φλ. τσαγιού ζεστό νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, τον μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια, τον άνιθο και τα μανιτάρια.
-
2
Τρίβουμε στην λεπτή πλευρά του τρίφτη τα κολοκυθάκια, τις πατάτες, τα καρότα και στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια και αλέθουμε τις φρυγανιές.
-
3
Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε μια λεκάνη, και προσθέτουμε τις φρυγανιές, το μπέικιν και αλεύρι, τόσο ώστε να γίνει ένας ελαφρά σφιχτός χυλός. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
-
4
Αφήνουμε το μείγμα να κάτσει για μία ώρα, για να βγάλουν τα λαχανικά τα υγρά τους κι αν δούμε ότι αραιώνει αρκετά, συμπληρώνουμε λίγ αλεύρι ή φρυγανιά τριμμένη.
-
5
Βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μόλις κάψει πλάθουμε σε μικρά μπιφτέκια το μείγμα και τηγανίζουμε. Μόλις ροδίσει από την μια πλευρά γυρνάμε με μια σπάτουλα την άλλη.
-
6
Ετοιμάζουμε το ριζότοΒάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει και καβουρδίζουμε το κριθαράκι μέχρι να πάρει ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα.
-
7
Προσθέτουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το ρύζι. Τα αφήνουμε να σωταριστούν για λίγο και προσθέτουμε το καλαμπόκι, τον αρακά και το ζεστό νερό. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
-
8
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό μας να πιεί όλο το νερό. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα την κατσαρόλα μέχρι να φουσκώσει το ρύζι και να εξατμισθούν τα υγρά του.
-
9
Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε ένα πιάτο και γαρνίρουμε με το ρυζότο!!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)