Νηστίσιμα μπισκοτάκια κανέλας

26 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
pepita27
pepita27 @pepi

Πανεύκολα και πεντανόστιμα κανελομπισκότα για την περίοδο της νηστείας. Απλά λατρεμένα!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
60-65 μπισκοτάκια
  1. 1-1,2 κιλό αλεύρι μαλακό
  2. 1 κουταλιά του γλυκού σόδα μαγειρικής
  3. 3/4 κουταλιάς του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  4. 1 1/2 κουταλιές του γλυκού κανέλα
  5. 1/2 κουταλιά του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
  6. ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  7. 1 πρέζα αλάτι
  8. 1 ποτήρι λάδι
  9. 250 γραμμάρια ζάχαρη
  10. 3/4 κούπας κονιάκ
  11. 1/4 κούπας ούζο
  12. 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

  2. 2

    Στη συνέχεια λαδώνετε ένα τετράγωνο ταψί ή τοποθετείτε λαδόκολλα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.

  3. 3

    Κοσκινίζετε το αλεύρι και το βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτοντας την κανέλα, το γαρύφαλλο, τη σόδα, το μπέικιν και το αλάτι.

  4. 4

    Σ'ένα άλλο σκεύος ανακατεύετε το λάδι με τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υγρά υλικά της συνταγής μας (κονιάκ, ούζο, χυμό προτοκαλιού). Προσθέτετε το ξύσμα ενός πορτοκαλιού.

  5. 5

    Ανακατεύετε καλά τα υγρά με τα στερεά υλικά της συνταγής μέχρι να γίνει η ζύμη μας λεία και πλάθετε τα μπισκοτάκια σε ό,τι σχήμα θέλετε. Τοποθετείτε στο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

pepita27
στις