Νηστίσιμα μπισκοτάκια κανέλας
Πανεύκολα και πεντανόστιμα κανελομπισκότα για την περίοδο της νηστείας. Απλά λατρεμένα!!
Υλικά
-
1-1,2 κιλό αλεύρι μαλακό
-
1 κουταλιά του γλυκού σόδα μαγειρικής
-
3/4 κουταλιάς του γλυκού μπέικιν πάουντερ
-
1 1/2 κουταλιές του γλυκού κανέλα
-
1/2 κουταλιά του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
-
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
-
1 πρέζα αλάτι
-
1 ποτήρι λάδι
-
250 γραμμάρια ζάχαρη
-
3/4 κούπας κονιάκ
-
1/4 κούπας ούζο
-
1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
-
2
Στη συνέχεια λαδώνετε ένα τετράγωνο ταψί ή τοποθετείτε λαδόκολλα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
-
3
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτοντας την κανέλα, το γαρύφαλλο, τη σόδα, το μπέικιν και το αλάτι.
-
4
Σ'ένα άλλο σκεύος ανακατεύετε το λάδι με τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υγρά υλικά της συνταγής μας (κονιάκ, ούζο, χυμό προτοκαλιού). Προσθέτετε το ξύσμα ενός πορτοκαλιού.
-
5
Ανακατεύετε καλά τα υγρά με τα στερεά υλικά της συνταγής μέχρι να γίνει η ζύμη μας λεία και πλάθετε τα μπισκοτάκια σε ό,τι σχήμα θέλετε. Τοποθετείτε στο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια