Νηστίσιμα σιροπιαστά και κριτσίνια με ίδια ζύμη
Νηστίσιμη συνταγή οικονομική και γρήγορη!!! Πρόκειται για μια ζύμη που μπορείς να κάνεις πεντανόστιμα αφράτα κριτσίνια (αφρός) και υπέροχα συροπιαστά γλυκάκια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Την συνταγή την πήρα απο την γειτόνισσα μου την κα Ελένη!!! Μου τα έφερε την περίοδο της Σαρακοστής και όταν μας αποκάλυψε οτι είναι απο την ιδία ζύμη ενθουσιαστηκαμε!!! Είναι φθηνά, γρηγορά και πεντανοστιμα!Τα γλυκακια τα βάζω σε ταψακι και πρόσθετω επιπλεον σιρόπι απο αυτό που τα βουτήξαμε.
Υλικά
-
Για τα κριτσινια (σουσάμι)
-
2 κούπες καλαμποκελαιο
-
1 κούπα ρετσίνα
-
1 μπεικεν
-
0.5 κουταλάκι σόδα
-
αλεύρι όσο πάρει για ζύμη σκληρη
-
Για το σιροπι των γλυκών
-
1,5 κούπες ζάχαρη
-
2 κούπες νέρο
-
2 βανιλιες
-
1 χούφτα ξύσμα πορτοκαλι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε ολά τα υλικά μάζι σε μια λεκάνη να γίνει η ζύμη σκληρή. Χωριζω τη ζύμη σε δυο ισά μέρη.
-
2
Κάνω με το ένα μερος εικοσι κριτσινια μπαστουνακια, βρεχω το ζυμάρι σε νερό και τα βουταω στο σουσάμι.
-
3
Με το άλλο κάνω 20 κόμπους.
-
4
Ψηνω για 30 λεπτα σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 ώσπου να ροδισουν.
-
5
Για τους κόμπους σιροπιαζω χλιαρά σε κρύο συροπι (που έχω βράσει για 10') για 8 λεπτα. Πασπαλιζω με καρύδι.
Σχόλια (2)