Νηστίσιμα Σοκολατάκια

Bαθμολογία: 4.6
       
 
10 ψήφοι
,

Περιγραφή

Συνταγή Στέλιου Παρλιάρου. Μοιάζουν με τρουφάκια και είναι εξίσου πεντανόστιμα και είναι και νηστίσιμα!!!
Νηστίσιμα Σοκολατάκια

Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 250 γρ. ταχίνι
  • 50 γρ. μέλι
  • 50 γρ. κονιάκ
  • κουβερτούρα ή φουντούκια θρύμμα ή σουσάμι
Στα γρήγορα
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο , Γρήγορο
Κόστος:
(5 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(5 ψήφοι)
Προετοιμασία: 30' (5 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 22' (5 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί.
  2. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και την ανακατεύουμε καλά μαζί με το ταχίνι και το μέλι.
  3. Προσθέτουμε το κονιάκ.
  4. Αφήνουμε να σφίξει ανακατεύοντας σταδιακά, έτσι ώστε να αποκτήσουμε ένα ζυμάρι το οποίο να πλάθεται σε μπαλάκια.
  5. Κάθε μπαλάκι που φτιάχνουμε το τυλίγουμε με το σουσάμι ή την κουβερτούρα ή τα φουντούκια.
  6. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν.

Σχετικές συνταγές

    11 Όλα

    #
    Σχόλιο από let44taki, 12-4-10  
    Τα έχω φτιάξει κι εγώ σε περίοδο νηστείας και είναι νόστιμα και πρωτότυπα!!!
    #
    Σχόλιο από katerina78, 19-11-11  
    Νοστιμότατα και πολύ εύκολα!!!
    #
    Σχόλιο από Wendy, 20-11-11  
    Είναι πεντανόστιμα! Έβαλα μέσα τριμμένο φουντούκι και τα έκανα μπάρες.
    #
    Σχόλιο από tastes to dream, 11-4-12  
    Απλά υπέροχες!!! Την είχα δει την συνταγή στον Γαστρονόμο. Μπράβο που την ανέβασες. Να σημειώσω ότι ο Παρλιάρος έγγραφε ότι η κουβερτούρα θα πρέπει να είναι 52%-55% περιεκτικότητα σε κακάο.
    #
    Σχόλιο από Kimwlos, 21-3-13  
    Το μείγμα δεν έσφιξε επαρκώς με αποτέλεσμα να υπάρξει μια μικρή δυσκολία στο πλάσιμο, άλλα το αποτέλεσμα δικαίωσε την προσπάθεια. Πολύ καλά και εύγευστα.
    #
    Σχόλιο από Ματίνα Σ., 26-3-13  
    ΥΠΕΡΟΧΑ!!!Εύκολα και πεντανόστιμα. Πέντε πηρουνάκια από μένα. Ανεβάζω και φωτογραφία.
    #
    Σχόλιο από anastasia2602, 5-4-13  
    #
    Σχόλιο από Kimwlos, 10-5-13  
    Αυτή τη φορά έβαλα λίγο λιγότερο ταχίνι (20γρ. πιο λίγο) και πλάστηκαν άψογα και εύκολα. Τα τύλιξα σε καβουρδισμένο σουσάμι. Ανεβάζω και φωτογραφία. και πάλι σε ευχαριστούμε.
    #
    Σχόλιο από navagistan, 27-11-13  
    #
    Σχόλιο από demie11, 18-3-14  
    Αν και δε μου αρέσει το ταχινι οι υπόλοιποι ξετρελάθηκαν, τελεια για περιοδο νηστείας.
    #
    Σχόλιο από FILIPPIA, 22-12-15  
    Είναι πάρα πολύ ωραία. Την είδα στο site του Παρλιάρου που τη δίνει με γλυκόζη (και κουβερτούρα). Τη 1η φορά την έκανα με γλυκόζη, νοστιμότατα!!! Τη 2η φορά αντικατέστησα τη γλυκόζη με μελάσα, ακόμα πιο ωραία. Με μέλι δεν τα έχω κάνει ακόμα... αλλά σίγουρα θα δοκιμαστούν και έτσι. Εξωτερικά έχω χρησιμοποιήσει σκουρο κακάο και ζάχαρη άχνη

    10 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από let44taki, 12-4-10  
    Τα έχω φτιάξει κι εγώ σε περίοδο νηστείας και είναι νόστιμα και πρωτότυπα!!!
    #
    Σχόλιο από katerina78, 19-11-11  
    Νοστιμότατα και πολύ εύκολα!!!
    #
    Σχόλιο από Wendy, 20-11-11  
    Είναι πεντανόστιμα! Έβαλα μέσα τριμμένο φουντούκι και τα έκανα μπάρες.
    #
    Σχόλιο από tastes to dream, 11-4-12  
    Απλά υπέροχες!!! Την είχα δει την συνταγή στον Γαστρονόμο. Μπράβο που την ανέβασες. Να σημειώσω ότι ο Παρλιάρος έγγραφε ότι η κουβερτούρα θα πρέπει να είναι 52%-55% περιεκτικότητα σε κακάο.
    #
    Σχόλιο από Kimwlos, 21-3-13  
    Το μείγμα δεν έσφιξε επαρκώς με αποτέλεσμα να υπάρξει μια μικρή δυσκολία στο πλάσιμο, άλλα το αποτέλεσμα δικαίωσε την προσπάθεια. Πολύ καλά και εύγευστα.
    #
    Σχόλιο από Ματίνα Σ., 26-3-13  
    ΥΠΕΡΟΧΑ!!!Εύκολα και πεντανόστιμα. Πέντε πηρουνάκια από μένα. Ανεβάζω και φωτογραφία.
    #
    Σχόλιο από anastasia2602, 5-4-13  
    #
    Σχόλιο από Kimwlos, 10-5-13  
    Αυτή τη φορά έβαλα λίγο λιγότερο ταχίνι (20γρ. πιο λίγο) και πλάστηκαν άψογα και εύκολα. Τα τύλιξα σε καβουρδισμένο σουσάμι. Ανεβάζω και φωτογραφία. και πάλι σε ευχαριστούμε.
    #
    Σχόλιο από navagistan, 27-11-13  
    #
    Σχόλιο από demie11, 18-3-14  
    Αν και δε μου αρέσει το ταχινι οι υπόλοιποι ξετρελάθηκαν, τελεια για περιοδο νηστείας.

    0 Ερωτήσεις

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από FILIPPIA, 22-12-15  
    Είναι πάρα πολύ ωραία. Την είδα στο site του Παρλιάρου που τη δίνει με γλυκόζη (και κουβερτούρα). Τη 1η φορά την έκανα με γλυκόζη, νοστιμότατα!!! Τη 2η φορά αντικατέστησα τη γλυκόζη με μελάσα, ακόμα πιο ωραία. Με μέλι δεν τα έχω κάνει ακόμα... αλλά σίγουρα θα δοκιμαστούν και έτσι. Εξωτερικά έχω χρησιμοποιήσει σκουρο κακάο και ζάχαρη άχνη

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Αφιέρωμα στη νηστεία
    Η νηστεία είναι θέμα κυρίως πνευματικό. Έλα όμω...
    Κακάο, το αγαπημένο μας ρόφημα
    Όλοι αγαπάμε το κακάο, τι ξέρουμε  όμως για α...
    Ξηροί καρποί... μια σημαντική θρεπτική τροφή
    Τους χρησιμοποιούμε σε φαγητά, γλυκά και σε αρτ...
    Τα πάντα για την σοκολάτα
    Η σοκολάτα είναι σίγουρα από τους μεγαλύτερους ...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...

    Σχετικές οδηγίες

    Φτιάχνουμε σοκολατάκια
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.9783
           
           
    (46)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    panmarkis
    Ένα βιβλίο 189 αγαπημένων συνταγών, του/της panmarkis
    Νηστίσιμα
    Ένα βιβλίο 22 αγαπημένων συνταγών, του/της Κυριακή Γ.Σ.Ν.
    Νηστισιμα
    Ένα βιβλίο 85 αγαπημένων συνταγών, του/της Soulitsa
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 108 αγαπημένων συνταγών, του/της kateWalker
    Νηστίσιμα γλυκά και αλμυρά καλούδια
    Ένα βιβλίο 201 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x