Νηστίσιμα Σοκολατάκια
Συνταγή Στέλιου Παρλιάρου. Μοιάζουν με τρουφάκια και είναι εξίσου πεντανόστιμα και είναι και νηστίσιμα!!!
Υλικά
-
250 γρ. κουβερτούρα
-
250 γρ. ταχίνι
-
50 γρ. μέλι
-
50 γρ. κονιάκ
-
κουβερτούρα ή φουντούκια θρύμμα ή σουσάμι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί.
-
2
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και την ανακατεύουμε καλά μαζί με το ταχίνι και το μέλι.
-
3
Προσθέτουμε το κονιάκ.
-
4
Αφήνουμε να σφίξει ανακατεύοντας σταδιακά, έτσι ώστε να αποκτήσουμε ένα ζυμάρι το οποίο να πλάθεται σε μπαλάκια.
-
5
Κάθε μπαλάκι που φτιάχνουμε το τυλίγουμε με το σουσάμι ή την κουβερτούρα ή τα φουντούκια.
-
6
Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν.
Σχόλια (9)