Νηστίσιμη διαιτητική δούκισσα των 2 λεπτών

Bαθμολογία: 4.6667
       
 
3 ψήφοι
,

Περιγραφή

Πρόκειται για την πιο απλή, εύκολη και διαιτητική συνταγή! Χωρίς βούτυρο ή φυτικό λίπος! Χωρίς ζάχαρη! Είναι πεντανόστιμη και μπορείτε να τοποθετήσετε το μείγμα σε στενόμακρη φόρμα οπότε έχετε γλυκό σε σχήμα κορμού ή να το πλάσετε σε μπαλάκια και αφού τα βουτήξετε σε σοκολάτα λιωμένη να τα βάλετε σε φορμάκια τρούφας! Τέλειο γλυκό για όσους αγαπούν τη σοκολάτα. Θα σας ενθουσιάσει!

Νηστίσιμη διαιτητική δούκισσα των 2 λεπτών

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 κουτιά μπισκότα morning coffee ή άλλα νηστίσιμα δικής σας επιλογής.(150 γραμμάρια το κουτί )
  • 8 πλάκες σοκολάτα κουβερτούρα νηστίσιμη (280 γραμμάρια)
  • 2 ποτήρια νερό ζεστό
  • 2 κουταλιές κονιάκ
  • 2 κουταλιές ανθόνερο
  • μισό ποτήρι καβουρδισμένα αμύγδαλα ή και φουντούκια (προαιρετικά)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μωσαϊκά
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Δυσκολία: Γρήγορο , Εύκολο
Νηστίσιμα: Νηστίσιμα
Φτιάχνει: 12-15 τεμάχια
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε μια μεγάλη λεκάνη, σπάστε τη σοκολάτα σε κομματάκια, ρίξτε το ζεστό νερό (Προσοχή:όχι καυτό, ούτε χλιαρό. Το καυτό θα σας λιώσει τα μπισκότα, το χλιαρό δεν θα διαλύσει τη σοκολάτα.) και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει εντελώς.
  2. Προσθέστε κονιάκ και ανθόνερο.
  3. Σε μια δεύτερη λεκάνη σπάστε με το χέρι όλα τα μπισκότα όπως να ναι. Σε τέταρτα περίπου.
  4. Ρίξτε τα μπισκότα στη λεκάνη με τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε.
  5. Τοποθετήστε το μίγμα σε στενόμακρη φόρμα αφού πρώτα την καλύψετε με αλουμινόχαρτο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσέξτε όταν θα βάζετε το μίγμα στη φόρμα να το πιέζετε προς τα κάτω με ένα κουτάλι αλλιώς το γλυκό σας όταν το ξεφορμάρετε θα έχει τρυπούλες και δεν θα είναι ομοιόμορφο. Όταν το ξεφορμάρετε μπορείτε να στρώσετε την επιφάνειά του με ένα μαχαίρι ή να του ρίξετε λίγη σοκολάτα λιωμένη ή ακόμα και σοκολάτα φιδέ διακοσμητική.

Σχετικές συνταγές

    11 Όλα

    #
    Σχόλιο από cuoco, 3-12-12  
    και λιπος εχει αλλα και ζαχαρη εχει!!! που;;; μα στις πλακες κουβερτουρας βεβαια! ειναι κριμα να λεμε ανακριβειες σε ενα τοσο αξιολογο site
    #
    Σχόλιο από γιώρκα, 16-12-12  
    Συμφωνώ, έχεις δίκιο σ' αυτό που λες. Αν όχι όλοι, οι περισσότεροι ξέρουμε ότι λίπος υπάρχει στην κουβερτούρα και ζάχαρη στα μπισκότα, απλά βλέποντας τα συστατικά που περιέχουν οι συσκευασίες που αγοράζουμε! Γράφοντας χωρίς ζάχαρη και λίπος εννοούσα χωρίς την προσθήκη αυτών των συστατικών έξτρα. Γιατί οι συνταγές για δούκισσα έχουν συνήθως ως κύρια υλικά το βούτυρο και τη ζάχαρη!Κυρίως το βούτυρο.Πράγμα που αυξάνει κατά πολύ τη θερμιδική αξία του γλυκού. Σίγουρα δεν το έγραψα για να κοροϊδέψω κανέναν! Με αυτό το σκεπτικό το έγραψα και απολογούμαι αν παραπλάνησα ή θεωρήθηκα ανακριβής, γιατί δεν ήταν πρόθεση μου αυτή!
    #
    Σχόλιο από Olive83, 9-3-13  
    Φαίνεται ωραίο το γλυκό και σκέφτομαι να το κάνω.. Στο ψύγείο συντηρείται? Γίνεται σφιχτό? Σκέφτομα να φτιάξω μισή ποσότητα μου φαίνεται μεγάλη η δόση..
    #
    Σχόλιο από γιώρκα, 22-3-13  
    Φίλη μου συγγνώμη, τώρα είδα το σχόλιο σου. Και βέβαια στο ψυγείο συντηρείται.Όταν το ρίχνεις στη φόρμα δεν είναι σφιχτό γιατί η σοκολάτα είναι ακόμα ζεστή. Σαν χυλός μοιάζει. Αλλά όταν μπει στο ψυγείο μέσα σε 1-2 ώρες είναι τέλειο. Κόβεται με το μαχαίρι και μπορεί να φαγωθεί κρατώντας το με το χέρι. Χωρίς πηρουνάκι, χωρίς να λερωθείς.Μπορείς να κάνεις τη μισή δόση αν θες. Η ποσότητα που έχω γράψει γεμίζει ακριβώς μια στενόμακρη φόρμα μέχρι επάνω.Γινεται δηλαδή ένας ψηλός κορμός.
    #
    Σχόλιο από Olive83, 3-4-13  
    ΟΚ! Και κάτι ακόμη το ανθόνερο μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με κάτι άλλο ή να το παραλείψουμε?
    Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από γιώρκα, 3-4-13  
    Μπορείς να το παραλείψεις αν δεν σ αρέσει ή νομίζεις πως δεν του ταιριάζει. Εγώ έβαλα βανίλια μια φορά, αλλά μου πίκριζε.
    #
    Σχόλιο από foniko mpiskoto, 29-5-13  
    επιτελους ενας κορμος χωρις λιπη και κρεμα γαλακτος! ειναι τελεια συνταγη νοστιμη και καταλιλη και τα παιδια στο σχολειο αλλα και για τις μαμαδες στα σπιτια!
    #
    Σχόλιο από γιώρκα, 1-6-13  
    Ω!!! πήρα τα πρώτα μου 5 πηρουνάκια! Σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια foniko mpiskoto!!
    #
    Σχόλιο από evdoba, 8-1-14  
    Ήθελα γρήγορη κορμού να κόψουμε "βασιλόπιτα" με φλουρί. Διάλεξα αυτή γιατί δεν είχε βούτυρο και έξτρα ζάχαρη. Εβαλα καυτό νερό για να λιώσει γρήγορα η σοκολάτα και μέχρι να σπασω τα μπισκότα και να ετοιμάσω τη φόρμα ήταν όπως πρέπει. Η κορμοβασιλόπιτά μας είναι στο ψυγείο σε φόρμα και θα επανέλθω με πηρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από evdoba, 9-1-14  
    Παρότι δεν μου φάνηκε τόσο εύγευστη, σε όλους άρεσε. Για την γρήγορη εκτέλεση χωρίς μπεν μαρι και χωρίς εξτρα ζαχαρη και λιπαρά, και το ότι με έβαλε από τη δύσκολη θέση, βάζω 4 πηρουνάκια. Νομίζω ότι θα προσθέσω την επόμενη φορά και καφέ για γεύση.
    Να είσαι καλά!
    #
    Σχόλιο από elinamalakian, 15-12-15  
    Τη συνταγή αυτή την χρησιμοποίησε η κουμπάρα μου για να μου κάνει την τούρτα γενεθλίων μου μιας και δεν τρωω τα γαλακτοκομικά και έχω να πω πως ήταν πραγματικά απίστευτη. Ενθουσίασε και έμενα αλλά και όσους την δοκίμασαν. Δεν είναι τόσο 'βαρετή' όσο οι κανονικές δούκισσες. (Στην αρχή δεν την πίστευα πως είναι χορτοφαγική και της ζήτησα την συνταγή για να πειστώ).

    9 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από cuoco, 3-12-12  
    και λιπος εχει αλλα και ζαχαρη εχει!!! που;;; μα στις πλακες κουβερτουρας βεβαια! ειναι κριμα να λεμε ανακριβειες σε ενα τοσο αξιολογο site
    #
    Σχόλιο από γιώρκα, 16-12-12  
    Συμφωνώ, έχεις δίκιο σ' αυτό που λες. Αν όχι όλοι, οι περισσότεροι ξέρουμε ότι λίπος υπάρχει στην κουβερτούρα και ζάχαρη στα μπισκότα, απλά βλέποντας τα συστατικά που περιέχουν οι συσκευασίες που αγοράζουμε! Γράφοντας χωρίς ζάχαρη και λίπος εννοούσα χωρίς την προσθήκη αυτών των συστατικών έξτρα. Γιατί οι συνταγές για δούκισσα έχουν συνήθως ως κύρια υλικά το βούτυρο και τη ζάχαρη!Κυρίως το βούτυρο.Πράγμα που αυξάνει κατά πολύ τη θερμιδική αξία του γλυκού. Σίγουρα δεν το έγραψα για να κοροϊδέψω κανέναν! Με αυτό το σκεπτικό το έγραψα και απολογούμαι αν παραπλάνησα ή θεωρήθηκα ανακριβής, γιατί δεν ήταν πρόθεση μου αυτή!
    #
    Σχόλιο από γιώρκα, 22-3-13  
    Φίλη μου συγγνώμη, τώρα είδα το σχόλιο σου. Και βέβαια στο ψυγείο συντηρείται.Όταν το ρίχνεις στη φόρμα δεν είναι σφιχτό γιατί η σοκολάτα είναι ακόμα ζεστή. Σαν χυλός μοιάζει. Αλλά όταν μπει στο ψυγείο μέσα σε 1-2 ώρες είναι τέλειο. Κόβεται με το μαχαίρι και μπορεί να φαγωθεί κρατώντας το με το χέρι. Χωρίς πηρουνάκι, χωρίς να λερωθείς.Μπορείς να κάνεις τη μισή δόση αν θες. Η ποσότητα που έχω γράψει γεμίζει ακριβώς μια στενόμακρη φόρμα μέχρι επάνω.Γινεται δηλαδή ένας ψηλός κορμός.
    #
    Σχόλιο από γιώρκα, 3-4-13  
    Μπορείς να το παραλείψεις αν δεν σ αρέσει ή νομίζεις πως δεν του ταιριάζει. Εγώ έβαλα βανίλια μια φορά, αλλά μου πίκριζε.
    #
    Σχόλιο από foniko mpiskoto, 29-5-13  
    επιτελους ενας κορμος χωρις λιπη και κρεμα γαλακτος! ειναι τελεια συνταγη νοστιμη και καταλιλη και τα παιδια στο σχολειο αλλα και για τις μαμαδες στα σπιτια!
    #
    Σχόλιο από γιώρκα, 1-6-13  
    Ω!!! πήρα τα πρώτα μου 5 πηρουνάκια! Σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια foniko mpiskoto!!
    #
    Σχόλιο από evdoba, 8-1-14  
    Ήθελα γρήγορη κορμού να κόψουμε "βασιλόπιτα" με φλουρί. Διάλεξα αυτή γιατί δεν είχε βούτυρο και έξτρα ζάχαρη. Εβαλα καυτό νερό για να λιώσει γρήγορα η σοκολάτα και μέχρι να σπασω τα μπισκότα και να ετοιμάσω τη φόρμα ήταν όπως πρέπει. Η κορμοβασιλόπιτά μας είναι στο ψυγείο σε φόρμα και θα επανέλθω με πηρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από evdoba, 9-1-14  
    Παρότι δεν μου φάνηκε τόσο εύγευστη, σε όλους άρεσε. Για την γρήγορη εκτέλεση χωρίς μπεν μαρι και χωρίς εξτρα ζαχαρη και λιπαρά, και το ότι με έβαλε από τη δύσκολη θέση, βάζω 4 πηρουνάκια. Νομίζω ότι θα προσθέσω την επόμενη φορά και καφέ για γεύση.
    Να είσαι καλά!
    #
    Σχόλιο από elinamalakian, 15-12-15  
    Τη συνταγή αυτή την χρησιμοποίησε η κουμπάρα μου για να μου κάνει την τούρτα γενεθλίων μου μιας και δεν τρωω τα γαλακτοκομικά και έχω να πω πως ήταν πραγματικά απίστευτη. Ενθουσίασε και έμενα αλλά και όσους την δοκίμασαν. Δεν είναι τόσο 'βαρετή' όσο οι κανονικές δούκισσες. (Στην αρχή δεν την πίστευα πως είναι χορτοφαγική και της ζήτησα την συνταγή για να πειστώ).

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Olive83, 9-3-13  
    Φαίνεται ωραίο το γλυκό και σκέφτομαι να το κάνω.. Στο ψύγείο συντηρείται? Γίνεται σφιχτό? Σκέφτομα να φτιάξω μισή ποσότητα μου φαίνεται μεγάλη η δόση..
    #
    Σχόλιο από Olive83, 3-4-13  
    ΟΚ! Και κάτι ακόμη το ανθόνερο μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με κάτι άλλο ή να το παραλείψουμε?
    Ευχαριστώ!

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Ξηροί καρποί... μια σημαντική θρεπτική τροφή
    Τους χρησιμοποιούμε σε φαγητά, γλυκά και σε αρτ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Τα πάντα για την σοκολάτα
    Η σοκολάτα είναι σίγουρα από τους μεγαλύτερους ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    νηστεια
    Ένα βιβλίο 39 αγαπημένων συνταγών, του/της κουρκουμπινι
    καντο μονος στο σπιτι
    Ένα βιβλίο 142 αγαπημένων συνταγών, του/της agnes kastoria
    γλυκά νηστίσιμα
    Ένα βιβλίο 23 αγαπημένων συνταγών, του/της elli17
    Μπισκοτογλυκά-τσιζ κέικ-τυραμισού κ.α.
    Ένα βιβλίο 185 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    Νηστίσιμα γλυκά
    Ένα βιβλίο 39 αγαπημένων συνταγών, του/της Olive83