LinaLinaki
LinaLinaki @linacooks

Πρόκειται για μακαρόνια με σάλτσα από κιμά σόγιας!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η σόγια παίρνει γεύση από τα υλικά που την περιβάλλουν. Επίσης τείνει να απορροφά τα υγρά πολύ γρήγορα και δεν σβολιάζει όπως ο ζωικός κιμάς. Έτσι στην αρχή δεν απαιτείται πολύ ανακάτεμα. Όμως καθ'όλη τη διάρκεια του μαγειρέματος χρειάζεται ανακάτεμα για ομογενοποίηση του μείγματος.Μπορείτε αν θέλετε πιο ζουμερό το κιμά σας να προσθέσετε περισσότερο νερό.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 άτομα τουλάχιστον
  1. Για τη σάλτσα
  2. 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  3. 1 μεγάλο κρεμμύδι ή 2 μικρά
  4. 220 γραμμάρια κιμά σόγιας
  5. 1/2 φλιτζάνι κρασί κόκκινο ξηρό
  6. 3 ντομάτες
  7. 250 γραμμάρια τοματοπελτέ
  8. 1 χούφτα μαϊντανό
  9. 1 ξυλάκι κανέλα
  10. αλατοπίπερο
  11. 2 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη
  12. 3 φλιτζάνια ζεστό νερό
  13. Για τα μακαρόνια
  14. 2 πακέτα μακαρόνια
  15. 2 κουταλιές σούπας μαργαρίνη νηστίσιμη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι στο μούλτι. Τοποθετούμε σε μικρό κατσαρολάκι.

  2. 2

    Προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

  3. 3

    Τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας συχνά σε δυνατή φωτιά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο το κρεμμύδι.

  4. 4

    Αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα μας.Ρίχνουμε τον κιμά κατευθείαν από τη συσκευασία μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.Τοποθετούμε πάνω στην εστία σε χαμηλή φωτιά.Σβήνουμε κατευθείαν με το κρασί και ανακατεύουμε καλά.Κρατάμε στην άκρη.

  5. 5

    Τοποθετούμε τις ντομάτες στο μούλτι.

  6. 6

    Πολτοποιούμε καλά μέχρι να γίνει ρευστό το μείγμα.

  7. 7

    Προσθέτουμε το μαϊντανό και πολτοποιούμε ξανά.

  8. 8

    Βγάζουμε την λεπίδα και προσθέτουμε στο δοχείο του μούλτι τον τοματοπελτέ, τη ζάχαρη, το αλατοπίπερο, το ξύλο κανέλας και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.

  9. 9

    Ρίχνουμε το περιεχόμενο του μούλτι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα.

  10. 10

    Τοποθετούμε την κατσαρόλα μας στην εστία, σε μέτρια ένταση, και προσθέτουμε το μισό ζεστό νερό.Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε κι άλλο την εστία και προσθέτουμε και το υπόλοιπο ζεστό νερό.

  11. 11

    Όταν το μείγμα αρχίσει να βράζει ομαλά με την ένταση της εστίας περίπου στο 3, καπακώνουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 50 λεπτά.Ανοίγουμε συχνά και ανακατεύουμε καλά να απλωθούν τα υγρά της ντομάτας που βγαίνουν με το βράσιμο σε όλο το μείγμα.

  12. 12

    Είναι έτοιμη η σάλτσα μας όταν έχει μείνει ο κιμάς με λίγο λαδάκι κι έχουν μαλακώσει όλα τα υλικά καλά.

  13. 13

    Βράζουμε τα μακαρόνια της αρεσκείας μας με βάση τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο τους (σε μπόλικο αλατισμένο νερό και για όσο χρόνο προβλέπεται).Μετά το βρασμό προσθέτουμε κρύο νερό μέσα στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια.Σουρώνουμε σε μεγάλο σουρωτήρι.Τοποθετούμε τα μακαρόνια μας στην κατσαρόλα όπου έχουμε λιώσει τη μαργαρίνη.Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε τη μακαρονάδα μας με μπόλικο κιμά.Αν επιθυμείτε τυρένια γεύση μπορείτε να προσθέσετε αντί για τυρί νιφάδες διατροφικής μαγιάς!Καλή όρεξη!

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (6)

elenigerodidaki
elenigerodidaki @cook_8508317
Υπεροχη!!!! Εβαλα πολυχρομες πιπεριες , καροτο , καπνιστη παπρικα και κρεμα μπαλσαμικου συκο!!!!! Φανταστικη μακαροναδα και ελαφρια!!!!!!

Από

LinaLinaki
LinaLinaki @linacooks
στις