κύρια φωτογραφία συνταγής Νηστίσιμη μακαρονάδα μπλουμ
bonbon
bonbon @cook_8470448
Καστοριά

Κάθε Μεγάλη Παρασκευή η
αγαπημένη μου μαμά, καθότι δεν έτρωγα αλάδωτες φακές μου μαγείρευε αλάδωτο κοκκινιστό κριθαράκι ή γιουβέτσι, όπως μου άρεσε να το λέω.  Φέτος λοιπόν, είπα να δοκιμάσω να κάνω κάτι παρόμοιο αλλά με σπαγγέτι και ομολογώ πως όχι μόνο έτυχε αλλά κυρίως πέτυχε!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και 1 καρότο τριμμένο μαζί με το κρεμμύδι και την πιπεριά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. μακαρόνια νο.6 ή ό,τι σας αρέσει
  2. 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  3. 1/2 κρεμμύδι τρμμένο
  4. 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  5. 2-3 κουταλιες ντοματοπελτέ
  6. αλάτι
  7. πιπέρι
  8. μπαχάρι
  9. βασιλικός ή ρίγανη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Όλα γίνονται σε ένα σκεύος, είτε κατσαρόλα, είτε βαθύ τηγάνι.  Ξεκινάμε βάζοντας το κρεμμύδι και την πιπεριά με λίγο νερό να αχνιστούν.

  2. 2

    Προσθέτουμε τον πελτέ, την ντομάτα, τα μυρωδικά-μπαχαρικά και αρκετό νερό.  

  3. 3

    Όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τα μακαρόνια μας.  Θα βράσουν μέσα στη σάλτσα. Ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσουν μεταξύ τους λόγω ότι δεν έχουν λάδι.

  4. 4

    Η σάλτσα στο τέλος πήζει και είναι πεντανόστιμα.

  5. 5

    Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

  6. 6

    Μη

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

ioanna36
ioanna36 @ioanna36
Και εγω ετσι την κανω τα τελευταια χρονια λογω νηστειας της Μ.Παρασκευης....
Βεβαια την κανω συχνα και με λαδι εκτος νηστειας και βαζω και καροτο αλλά και τριμμενο κολοκυθι..
Πεντανοστιμη συνταγη....
Μπραβο σου bonbon που την ανεβασες..
Καλο Πασχα και Καλη Ανασταση σου ευχομαι...

Από

bonbon
bonbon @cook_8470448
στις
Καστοριά