Νηστίσιμη μακαρονάδα μπλουμ
Κάθε Μεγάλη Παρασκευή η
αγαπημένη μου μαμά, καθότι δεν έτρωγα αλάδωτες φακές μου μαγείρευε αλάδωτο κοκκινιστό κριθαράκι ή γιουβέτσι, όπως μου άρεσε να το λέω. Φέτος λοιπόν, είπα να δοκιμάσω να κάνω κάτι παρόμοιο αλλά με σπαγγέτι και ομολογώ πως όχι μόνο έτυχε αλλά κυρίως πέτυχε!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και 1 καρότο τριμμένο μαζί με το κρεμμύδι και την πιπεριά.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Όλα γίνονται σε ένα σκεύος, είτε κατσαρόλα, είτε βαθύ τηγάνι. Ξεκινάμε βάζοντας το κρεμμύδι και την πιπεριά με λίγο νερό να αχνιστούν.
-
2
Προσθέτουμε τον πελτέ, την ντομάτα, τα μυρωδικά-μπαχαρικά και αρκετό νερό.
-
3
Όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τα μακαρόνια μας. Θα βράσουν μέσα στη σάλτσα. Ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσουν μεταξύ τους λόγω ότι δεν έχουν λάδι.
-
4
Η σάλτσα στο τέλος πήζει και είναι πεντανόστιμα.
-
5
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
-
6
Μη
Σχόλια (3)
Βεβαια την κανω συχνα και με λαδι εκτος νηστειας και βαζω και καροτο αλλά και τριμμενο κολοκυθι..
Πεντανοστιμη συνταγη....
Μπραβο σου bonbon που την ανεβασες..
Καλο Πασχα και Καλη Ανασταση σου ευχομαι...