lianaki
lianaki @lianaki
Άγιος Νικόλαος Κρήτης

Ένα τέλειο υποκατάστατο της μερέντας, όταν νηστεύουμε ακόμα και το λάδι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν έχουμε thermomix, ξεκινάμε με τα φουντούκια και αφού τα κάνουμε πουρέ, βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά μας μέσα στον κάδο και ρυθμίζουμε για 8 λεπτά στους 100 βαθμούς, ταχύτητα 4.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

5 Minutes
  1. 1 πακέτο κακάο (125 γρ.)
  2. 1 ποτήρι νερό
  3. 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αλέθουμε τα φουντούκια στο μπλέντερ όσο καλύτερα μπορούμε ή όσο θέλουμε.

  2. 2

    Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε κατσαρόλα και τα βράζουμε για 5 λεπτάκια ανακατεύοντας συνέχεια για να μην μας πιάσει στον πάτο και να μην δημιουργηθούν σβόλοι.

  3. 3

    Όταν βράσει και δέσει είναι έτοιμη, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και τη βάζουμε σε βάζο.

  4. 4

    Αφήνουμε τη μερέντα να κρυώσει στο βάζο χωρίς να βάλουμε το καπάκι.

  5. 5

    Αφού κρυώσει, βιδώνουμε και φυλάμε εντός ή εκτός ψυγείου.

  6. 6

    Δεν παθαίνει τίποτα εκτός ψυγείου.

Αντιδράσεις

Σχόλια (23)

Soulitsa
Soulitsa @cook_8459973
Υπεροχη η μερεντα!!!! Εκανα μια και μιση δοση και προσθεσα 2κσ ζαχαρη γιατι την ηθελα λιγο πιο γλυκια και 2 βανιλιες γιατι μου αρεσει το αρωμα.Ευχαριστουμε για την συνταγη!!!!

Από

lianaki
lianaki @lianaki
στις
Άγιος Νικόλαος Κρήτης