Νηστίσιμη μερέντα
Ένα τέλειο υποκατάστατο της μερέντας, όταν νηστεύουμε ακόμα και το λάδι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν έχουμε thermomix, ξεκινάμε με τα φουντούκια και αφού τα κάνουμε πουρέ, βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά μας μέσα στον κάδο και ρυθμίζουμε για 8 λεπτά στους 100 βαθμούς, ταχύτητα 4.
Υλικά
-
200 γρ. φουντούκια
-
1 πακέτο κακάο (125 γρ.)
-
1 ποτήρι νερό
-
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
-
1 βανίλια
-
70 γρ. κουβερτούρα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αλέθουμε τα φουντούκια στο μπλέντερ όσο καλύτερα μπορούμε ή όσο θέλουμε.
-
2
Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε κατσαρόλα και τα βράζουμε για 5 λεπτάκια ανακατεύοντας συνέχεια για να μην μας πιάσει στον πάτο και να μην δημιουργηθούν σβόλοι.
-
3
Όταν βράσει και δέσει είναι έτοιμη, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και τη βάζουμε σε βάζο.
-
4
Αφήνουμε τη μερέντα να κρυώσει στο βάζο χωρίς να βάλουμε το καπάκι.
-
5
Αφού κρυώσει, βιδώνουμε και φυλάμε εντός ή εκτός ψυγείου.
-
6
Δεν παθαίνει τίποτα εκτός ψυγείου.
Σχόλια (23)