Νηστίσιμη σαλάτα με φακές
Μια νηστίσιμη, υγιεινή και χορταστική σαλάτα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Όταν προετοιμάζω τη σαλάτα για να τη βάλω στο ψυγείο βάζω λιγότερο ξύδι από οτι προτιμώ γιατί αν αφήσουμε τη σαλάτα πολλές ώρες στο ψυγείο μέχρι να καταναλωθεί, θα πιούνε όλο το ξύδι και δε θα είναι καλές.Όταν σερβίρω στο πιάτο με το ντάκο και αφού δοκιμάσω προσθέτω ξύδι όσο θέλω.Με αυτό τον τρόπο βοηθάει να υγραθεί και ο ντάκοςΤο αλάτι ιμαλαίων μη σας φαίνεται υπερβολικό είναι μεγάλη διαφορά στη γεύση και πολύ πιο ελαφριά.Γενικά αν προσέξετε και το λαδάκι σας ,η σαλάτα αυτή αποτελεί πλήρες γεύμα και ολιγοθερμιδικό.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τις φακές να βράσουν. Μόλις πάρουνε μια βράση,σουρώνουμε και τις ξαναβάζουμε να βράσουν,ρίχνοντας αλάτι και 3 φύλλα δάφνης (περίπου 30 λεπτά, δοκιμάζοντας συγχρόνως, πρέπει να "κρατάνε"). Με αυτόν τρόπο καθαρίζονται και έχω την εντύπωση οτι γίνονται πιο ελαφριές.
-
2
Αφού βράσουν σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
-
3
Στη συνέχεια ρίχνω όλα τα υλικά. Ελαιόλαδο και ξύδι βάζω κατά βούληση. Προτιμώ φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι Ιμαλαίων.
-
4
Ανακατεύω.
-
5
Βάζω τη σαλάτα σε μπολ στο ψυγείο για πάνω από 10 λεπτά.
-
6
Όταν είναι να σερβίρω τη σαλάτα βρέχω το ντάκο με νεράκι και τον βάζω σε καινούριο πιάτο και στη συνέχεια παίρνω από το μπολ όση σαλάτα θέλω και τη βάζω από πάνω.Περιμένω λίγα λεπτάκια να βραχεί ο ντάκος από τη σαλάτα και έτοιμη!!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια