Νηστίσιμη σοκόλαση!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να αφαιρέσετε από την συνταγή τα αποξηραμένα φρούτα.Επίσης μπορείτε να λιώσετε την σοκολάτα και να γίνει ένα απόλυτα σοκολατένιο κέικ.Προσθέστε ό,τι ξηρούς καρπούς θέλετε θρυμματισμένους ή ολόκληρους. Αντί για μέλι μπορείτε να προσθέσετε ζάχαρη.
Υλικά
-
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
200 γρ. μέλι
-
200 γρ. σταγόνες σοκολάτα κουβερτούρα
-
150 γρ. αποξηραμένα φρούτα (κοντιτα)
-
100 γρ. κονιάκ
-
250 γρ. νερό
-
1 κουτ.γλ. κανέλα
-
1 κουτ. σούπας μαργαρίνη
-
1 κουτ. γλ. baking powder
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ενώνουμε το κονιάκ με το νερό και μουλιάζουμε για 12 ώρες μέσα τα αποξηραμένα φρούτα σε θερμοκρασία δωματίου
-
2
Ζεσταίνουμε το μέλι για 3 λεπτά.
-
3
Βάζουμε στο μούλτι τα αποξηραμένα φρούτα μαζί με τα υγρά τους και τα τεμαχίζουμε.
-
4
Ενώνουμε όλα τα υλικά (εκτός της σοκολάτας) στο μίξερ και κάνουμε τη ζύμη του κέικ.
-
5
Έπειτα προσθέτουμε και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι.
-
6
Ψήνουμε στο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα για 1 ώρα ή στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 45 λεπτά
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (8)