Νηστίσιμη σοκολατίνα με φράουλες της Έλενας
Πεντανόστιμη!!! Αν δεν το ξέρει κάποιος, δεν καταλαβαίνει ότι είναι νηστίσιμη.
Υλικά
-
Για το παντεσπάνι
-
2 φλυτζάνια νερό
-
5 κουτ. της σούπας κακάο
-
2 κουτ. της σούπας ξύδι
-
λίγο αλάτι
-
1 κουτ. της σούπας σόδα
-
2 βανίλιες
-
2 κούπες ζάχαρη
-
1 κούπα σπορέλαιο
-
φαρινάπ όσο πάρει
-
Για την κρέμα
-
2 συσκευασίες coconut cream (κρέμα καρύδας) καλά παγωμένες
-
1/2 φλιτζάνι τσαγιού άχνη ζάχαρη
-
500 γρ. κουβερτούρα
-
το ζουμί από την κρέμα καρύδας
-
1 φλ. τσαγιού νερό
-
2 κεσεδάκια φράουλες
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για το παντεσπάνιανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα βάζουμε να ψηθούν στους 180 βαθμούς περίπου μία ώρα με αέρα.
-
2
Κόβουμε το 1 1/2 κεσεδάκι από τις φράουλες σε μικρά κομματάκια, τις πασπαλίζουμε με 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη και λίγο κονιάκ και τις αφήνουμε μια ώρα να βγάλουν το ζουμάκι τους.
-
3
Βγάζουμε σιγά-σιγά την κρέμα καρύδας από το κουτί χωρίς να μας πέσει μέσα το ζουμί που έχει κάτω κάτω. Ρίχνουμε το σιρόπι και χτυπάμε καλά να αφρατέψει.
-
4
Λιώνουμε σε μπεν μαρι την κουβερτούρα και μόλις λιώσει προσθέτουμε το ζουμί της καρύδας και το νερό και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθει. Προσθέτουμε το μείγμα στην κρέμα και χτυπάμε καλά.
-
5
Τοποθετούμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξει για να μπορούμε να την "δουλέψουμε" καλύτερα.
-
6
Χωρίζουμε το παντεσπάνι στα τρία και σιροπιάζουμε κάθε στρώμα με το ζουμί από τις φράουλες. Στρώνουμε μια στρώση φράουλες και μια κρέμα και επαναλαμβάνουμε και στις άλλες δυο στρώσεις.
-
7
Τέλος καλύπτουμε όλη την τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα και γαρνίρουμε με τις υπόλοιπες φράουλες.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια