Νηστίσιμη τάρτα σοκολάτας
Μια ωραία συνταγή γι' αυτούς που νηστεύουν και θέλουν απεγνωσμένα σοκολάτα.
Υλικά
-
1 φαρινάπ
-
1 κούπα καλαμποκέλαιο
-
2 κουταλιές κακάο
-
1/2 κούπα ζάχαρη
-
Λίγο κονιάκ
-
1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
-
Για τη γέμιση
-
200 γρ. κουβερτούρα
-
Λίγη φυτική κρέμα γάλακτος
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της τάρτας στο μίξερ και την απλώνουμε σε ταψάκι ή ταρτιέρα.
-
2
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά.
-
3
Μόλις κρυώσει λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι και προσθέτουμε την φυτική κρέμα για να γίνει ρευστή. Την απλώνουμε από πάνω και η τάρτα μας είναι έτοιμη για ψυγείο.
-
4
Μόλις παγώσει κάπως η κουβερτούρα μπορούμε να σερβίρουμε.
Σχόλια (4)