doratela
doratela @doratela_65
,Ελλάδα

Η τούρτα είναι με κρέμα που γίνεται από χαλβά του μπακάλη σε συνδυασμό με μιά κρέμα από κορν-φλάουρ. Είναι πολύ νόστιμη και δεν έχει καμιά διαφορά από τις αρτήσιμες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Στην τούρτα της φωτογραφίας έβαλα και κομμάτια από λωρίδες γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι και ένα σύκο. Την έκανα για τα γενέθλια της πεθεράς μου και ήθελα να έχει λίγο περισσότερο χρώμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
12 κομμάτια
  1. Για το παντεσπάνι
  2. 6 κουταλιές κακάο
  3. 1 1/2 κούπες ζάχαρη
  4. 1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
  5. 1/4 κ.γ. αλάτι
  6. 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  7. 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  8. 1 κ.γ. εσάνς βανίλιας (ή 2 αμπούλες)
  9. 10 κουταλιές ηλιέλαιο
  10. 2 κουταλιές μηλόξιδο
  11. 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
  12. 1/2 κούπα νερό
  13. Για την κρέμα
  14. 1 κούπα νερό
  15. 3 κουταλιές κορν - φλάουρ
  16. 5 κουταλιές ζάχαρη
  17. 1 κ.γ. εσάνς βανίλιας ή δύο αμπούλες
  18. 250 γρ. μακεδονικό Χαλβά με αμύγδαλα
  19. 3 κουταλιές σκόνη κακάο
  20. 4-5 κουταλιές μπράντι
  21. 2 κουταλιές αμυγδαλοψιχα
  22. Για το γλάσο
  23. 1 κουταλιά μαργαρίνη
  24. 2 κουταλιές μέλι
  25. Για τη διακόσμηση
  26. 1/2 σοκολάτα κουβερτούρα (60 γρ.) για τα ξύσματα
  27. 1 παστέλι αμυγδάλου

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Εκτέλεση για το κέικ

  2. 2

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

  3. 3

    Βάζουμε όλα τα υγρά (λάδι, ξύδι, χυμό πορτοκαλιού, νερό και βανίλια) σε ένα μπωλ και τα ανακατεύουμε.

  4. 4

    Σε άλλο μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού.

  5. 5

    Ρίχνετε τα υγρά στο αλεύρι και ανακατεύετε με το κτυπητήρι.

  6. 6

    Δεν χρειάζεται το μίξερ.

  7. 7

    Σε ένα ταψί με τσέρκι 26 εκ. στρώνετε λαδόκολλα και τη βουρτσίζεται με λίγο λάδι και ρίχνετε το μείγμα του κέικ.

  8. 8

    Ψήνετε μέχρι να δοκιμάσετε με οδοντογλυφίδα και να βγει καθαρή (περίπου στα 45 λεπτά).

  9. 9

    Εκτέλεση για την κρέμα

  10. 10

    Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το κόρν - φλάουαρ, τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.

  11. 11

    Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει καλά.

  12. 12

    Βάλτε τον χαλβά στο μπλέντερ του μίξερ και χτυπήστε, μέχρι να γίνει σαν κρέμα.

  13. 13

    Ρίξτε στην κρέμα του χαλβά το μπράντι,τη σκόνη κακάο και την βανίλια και ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές.

  14. 14

    Ρίχνουμε μέσα στην κρύα κρέμα το μείγμα του λιωμένου χαλβά και τα ανακατεύουμε με το μίξερ να αφρατέψει η κρέμα.

  15. 15

    Χωρίζουμε το παντεσπάνι σε τρεις δίσκους στρώνοντας ενδιάμεσα την κρέμα μας.

  16. 16

    Εκτέλεση για το γλάσο

  17. 17

    Σε μπαιν - μαρί βάζουμε τη σοκολάτα μέχρι να λιώσει.

  18. 18

    Προσθέτουμε τη μαργαρίνη ανακατεύουμε και μετά το μέλι.

  19. 19

    Το ρίχνουμε στο κέικ, ενώ το γλάσο είναι ζεστό.

  20. 20

    Με μαχαίρι αλείβουμε και τα πλαϊνά.

  21. 21

    Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και στολίζουμε τα πλαϊνά και λίγο από πάνω με τα ξύσματα της σοκολάτας και το υπόλοιπο το στολίζουμε με τα καραμελωμένα αμύγδαλα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

Λουίζα Μαριαλένα
Λουίζα Μαριαλένα @psom262678
Εγινε τελεια, ενθουσιαστηκαν όλοι, απλά εβρεξα το παντεσπάνι με μια πορτοκαλάδα.

Από

doratela
doratela @doratela_65
στις
,Ελλάδα

Κορυφαία αναζήτηση σε