dancecook
dancecook @dancecook

Ότι πρέπει για τη νηστεία! Και υγιεινό και σοκονόστιμο...

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να προσθέσετε και ξηρούς καρπούς  περίπου 80γρ.Το ταψάκι να είναι 20χ20 εκ. και κατα προτίμηση πυρέξ!Η συνταγή είναι βασισμένη στο περιοδικό "Γλυκές Ιστορίες – τεύχος 29 – Μάρτιος 2013" αλλά τη συνατγή την βρήκα εδώ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 Minutes
  1. 200 γρ. ταχίνι
  2. 100 γρ. μέλι
  3. 1/2 κ.γλ. κανέλα
  4. 60 γρ. cranberries
  5. ξύσμα και χυμό από 1/2 πορτοκάλι
  6. κακάο για το πασπάλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε την κουβερτούρα σε μια μικρή κατσαρόλα και τη λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία.

  2. 2

    Μόλις λιώσει προσθέτουμε το ταχίνι, το μέλι, την κανέλα, το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μίγμα.

  3. 3

    Στη συνέχεια ρίχνουμε τα cranberries και ανακατεύουμε ώστε να ενσωματωθούν στο μίγμα.

  4. 4

    Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψάκι και ισιώνουμε την επιφάνεια του με την ανάποδη ενός κουταλιού.

  5. 5

    Το αφήνουμε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.

  6. 6

    Κόβουμε σε τετράγωνα σοκολατάκια και πασπαλίζουμε με κακάο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (10)

tahitian
tahitian @artist_ea
Μπραβο dancecook τι καταπληκτικο fudge ηταν αυτο?Το εκανα με αμυγδαλα,οχι cranberries και εβαλα ταχινι-κακαο για εξτρα σοκολατενια γευση.Την κουβερτουρα την ελιωσα μαζι με το μελι.Το μοιρασα σε φορμακια σιλικονης και τα αφησα λιγη ωρα στην καταψυξη.Δεν περιμενα να ειναι τοσο τελειο.Οι υπολοιποι στην οικογενεια που ειναι πιο μανιωδεις σοκολατομανεις πιστευω να το εκτιμησουν αναλογως.Ανεβαζω και φωτο

Από

dancecook
dancecook @dancecook
στις
~ Trust me I'm a chef! ~
Δες περισσότερα