Νηστίσιμο fudge με ταχίνι και cranberries
Ότι πρέπει για τη νηστεία! Και υγιεινό και σοκονόστιμο...
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να προσθέσετε και ξηρούς καρπούς περίπου 80γρ.Το ταψάκι να είναι 20χ20 εκ. και κατα προτίμηση πυρέξ!Η συνταγή είναι βασισμένη στο περιοδικό "Γλυκές Ιστορίες – τεύχος 29 – Μάρτιος 2013" αλλά τη συνατγή την βρήκα εδώ.
Υλικά
-
250 γρ. κουβερτούρα
-
200 γρ. ταχίνι
-
100 γρ. μέλι
-
1/2 κ.γλ. κανέλα
-
60 γρ. cranberries
-
ξύσμα και χυμό από 1/2 πορτοκάλι
-
κακάο για το πασπάλισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε την κουβερτούρα σε μια μικρή κατσαρόλα και τη λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία.
-
2
Μόλις λιώσει προσθέτουμε το ταχίνι, το μέλι, την κανέλα, το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μίγμα.
-
3
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα cranberries και ανακατεύουμε ώστε να ενσωματωθούν στο μίγμα.
-
4
Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψάκι και ισιώνουμε την επιφάνεια του με την ανάποδη ενός κουταλιού.
-
5
Το αφήνουμε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.
-
6
Κόβουμε σε τετράγωνα σοκολατάκια και πασπαλίζουμε με κακάο.
Σχόλια (10)