Νηστίσιμο Κέικ με τριμμένα μήλα
Μία συνταγή κατάλληλη για νηστεία, αλλα και για όλο το χρόνο, μια και είναι νόστιμη, εύκολη και υγιεινή.
Λίγα μυστικά ακόμα
Για έξτρα γλυκιά γεύση μπορείτε να ρίξετε πάνω στο κομμάτι σας σιρόπι από γλυκό του κουταλιού.
Υλικά
-
1 κόκκινη φαρίνα
-
1 ποτήρι ελαιόλαδο
-
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
-
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
-
1/2 ποτήρι κρασιού νερό
-
1 ποτήρι κρασιού κονιάκ
-
2 μήλα ψιλοτριμμένα στον τρίφτη (όχι τα πολύ μεγάλα)
-
1 κουταλάκι γλυκού σόδα
-
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
-
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
-
1/2 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
-
2
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για αρκετή ώρα.
-
3
Έπειτα πασπαλίζουμε με αλεύρι ένα λαδωμένο ταψί 32 εκ. και στρώνουμε το μίγμα μέσα σε αυτό.
-
4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για περίπου 1 ώρα.
-
5
Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Σχόλια (109)