Νηστίσιμο κέικ πορτοκάλι 2

Μαγειρεύτηκε 7 φορές
Dafni
Dafni @cook_8452182

Αρωματικό και πανεύκολο κέικ πορτοκαλιού που δεν θυμίζει με τίποτα νηστίσιμο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι της Μπαρμπαρίγου, απο εκπομπή στην τηλεόραση.Το κέικ που βγαίνει είναι σχετικά μικρό, εγώ συνήθως βάζω διπλή δόση.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

46 Minutes
  1. 3/4 φλ. ζάχαρη
  2. 1 κ.γ. σόδα
  3. 1 πρέζα αλάτι
  4. 1 φλ. χυμό πορτοκαλιού (φρεσκοστυμμένο)
  5. 1/3 φλ. σπορέλαιο
  6. ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
  7. 1 κ.σ. ξύδι (λευκό)
  8. 1 βανίλια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κοσκινίζω το αλεύρι με τη σόδα, το αλάτι, τη βανίλια.

  2. 2

    Ανακατεύω σε ένα μπωλ το σπορέλαιο με τον χυμό, το ξύδι, τη ζάχαρη με ένα κουτάλι (μέχρι να λιώσει η ζάχαρη). Προσθέτω και το ξύσμα.

  3. 3

    Προσθέτω τα στερεά και ανακατέυω όλα τα υλικά μαζί.

  4. 4

    Ψήνω στους 170 βαθμούς, 35-40', στην χαμηλή σχάρα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (7)

Σχόλια (41)

Afroditi Tsironi
Afroditi Tsironi @cook_14015715
Θέλει όντως διπλή δόση, βγαίνει πολύ λίγο. Επίσης, καλό είναι η σόδα να διαλυθεί στο χυμό του πορτοκαλιού και να μην μπει αυτούσια, όπως γράφει, γιατί αφήνει αψάδα

Από

Dafni
Dafni @cook_8452182
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα