Νηστίσιμο κέικ πορτοκάλι 2
Αρωματικό και πανεύκολο κέικ πορτοκαλιού που δεν θυμίζει με τίποτα νηστίσιμο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι της Μπαρμπαρίγου, απο εκπομπή στην τηλεόραση.Το κέικ που βγαίνει είναι σχετικά μικρό, εγώ συνήθως βάζω διπλή δόση.
Υλικά
-
1 1/2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
3/4 φλ. ζάχαρη
-
1 κ.γ. σόδα
-
1 πρέζα αλάτι
-
1 φλ. χυμό πορτοκαλιού (φρεσκοστυμμένο)
-
1/3 φλ. σπορέλαιο
-
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
-
1 κ.σ. ξύδι (λευκό)
-
1 βανίλια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κοσκινίζω το αλεύρι με τη σόδα, το αλάτι, τη βανίλια.
-
2
Ανακατεύω σε ένα μπωλ το σπορέλαιο με τον χυμό, το ξύδι, τη ζάχαρη με ένα κουτάλι (μέχρι να λιώσει η ζάχαρη). Προσθέτω και το ξύσμα.
-
3
Προσθέτω τα στερεά και ανακατέυω όλα τα υλικά μαζί.
-
4
Ψήνω στους 170 βαθμούς, 35-40', στην χαμηλή σχάρα.
Σχόλια (41)