Νηστίσιμο κέικ πορτοκάλι 2

Bαθμολογία: 4.6061
       
 
33 ψήφοι
,

Περιγραφή

Αρωματικό και πανεύκολο κέικ πορτοκαλιού που δεν θυμίζει με τίποτα νηστίσιμο!
Νηστίσιμο κέικ πορτοκάλι 2

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 1/2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3/4 φλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλ. χυμό πορτοκαλιού (φρεσκοστυμμένο)
  • 1/3 φλ. σπορέλαιο
  • ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. ξύδι (λευκό)
  • 1 βανίλια
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα κέικ
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Πορτοκάλια , Φρούτα
Νηστίσιμα: Νηστίσιμα
Κόστος:
(9 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(9 ψήφοι)
Προετοιμασία: 13' (8 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 46' (8 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Κοσκινίζω το αλεύρι με τη σόδα, το αλάτι, τη βανίλια.
  2. Ανακατεύω σε ένα μπωλ το σπορέλαιο με τον χυμό, το ξύδι, τη ζάχαρη με ένα κουτάλι (μέχρι να λιώσει η ζάχαρη). Προσθέτω και το ξύσμα.
  3. Προσθέτω τα στερεά και ανακατέυω όλα τα υλικά μαζί.
  4. Ψήνω στους 170 βαθμούς, 35-40', στην χαμηλή σχάρα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι της Μπαρμπαρίγου, απο εκπομπή στην τηλεόραση.

Το κέικ που βγαίνει είναι σχετικά μικρό, εγώ συνήθως βάζω διπλή δόση.

Σχετικές συνταγές

    49 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Dafni, 23-3-10  
    Το ροζ γλάσσο που φαίνεται στη φωτογραφία είναι άχνη ζάχαρη ανακατεμμένη με λίγο χυμό απο σαγκουίνι.
    #
    Σχόλιο από Billie, 26-3-10  
    Δεν πρόλαβα να το φτιάξω σήμερα και σε λίγο φεύγουμε για σου κου.Μεγ. Δευτέρα όμως σίγουρα θα το κάνω και θα σας πω εντυπώσεις.Μου κίνησε την περιέργεια!
    #
    Σχόλιο από fragola, 26-3-10  
    Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή! Να ρωτήσω κάτι? Τον χυμό τον σουρώνουμε?
    #
    Σχόλιο από Dafni, 26-3-10  
    @ fragola, όχι, δεν τον σούρωσα τον χυμό, ούτε καν το σκέφτηκα δηλαδή. Δεν νομίζω πως χρειάζεται.
    #
    Σχόλιο από MARILIA, 28-3-10  
    καλα ολα τα αλλα, το ξυδι?!! Πρωτη φορα βλεπω συνταγη κεικ με ξυδι....παρολα αυτα θα το φτιαξω σε λιγο....αν και δεν εχω φαρινα θα βαλω αλευρι απλο και μπεικιν...για να δουμε τι θα δουμε....
    #
    Σχόλιο από butterfly_lilly, 29-3-10  
    εχω δοκιμάσει την σοκολατένια έκδοση που έχει ξύδι και πραγματικά δεν φαίνεται καθόλου στο κέικ. μην το φοβάστε το ξύδι εξάλλου είναι μικρή ποσότητα.
    #
    Σχόλιο από Dafni, 29-3-10  
    Όντως, το ξύδι δεν φαίνεται καθόλου.
    Απ'ότι είπε η Μπαρμπαρίγου, το φουσκώνει και το κάνει πιο αφράτο...
    #
    Σχόλιο από Dafni, 29-3-10  
    Σκεφτόμουν τώρα ότι εγώ έβαλα μάλλον λιγότερη ζάχαρη, αλλά τα πορτοκάλια μου ήταν αρκετά γλυκά!
    Νομίζω θέλει προσοχή εκεί, να δοκιμάζουμε τα πορτοκάλια, μήπως θέλει παραπάνω ζάχαρη και βγει ξινό (έπαθα κι έμαθα :P )
    #
    Σχόλιο από baking_fan, 31-3-10  
    Πολύ νόστιμο το κέικ και πολύ αρωματικό. Είναι και πολύ εύκολο γιατί δεν χρειάζεται μίξερ. Χρησιμοποίησα ελαιόλαδο και έκανα τα διπλή δόση για την κλασική φόρμα με το δαχτυλίδι.
    #
    Σχόλιο από Dafni, 1-4-10  
    baking_fan, σε ευχαριστώ για τις ψήφους, χαίρομαι πολύ που σου άρεσε! Την έχω αγαπήσει αυτή τη συνταγή...!
    #
    Σχόλιο από Sasoupita, 15-11-10  
    Στη διπλη δοση που βαζεις ,ψηνεις ιδια ωρα και ιδιους βαθμους???
    #
    Σχόλιο από Dafni, 15-11-10  
    Ναι, στην ίδια. Το βλέπεις κι εσυ όμως ;)
    Με τη μέθοδο του μαχαιριού, ξέρεις, αν βγει καθαρό είναι έτοιμο!
    #
    Σχόλιο από mamoulitsa, 9-12-10  
    Ένα από τα καλύτερα νηστίσιμα κέικ που έχω φτιάξει(επιτέλους νηστίσιμο γλυκό χωρίς κανέλα και γαρύφαλλο-όχι ότι δεν μου αρέσουν,απλά τα έχω βαρεθεί στη νηστεία).Μπράβο και πάλι μπράβο!!!
    #
    Σχόλιο από Dafni, 9-12-10  
    Σ'ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια και τα σχόλια, mamoulitsa!
    #
    Σχόλιο από maria27, 7-2-11  
    Πάρα πολύ ωραίο κέικ και παρα πολύ έυκολο!!!Η αλήθεια είναι ότι τρόμαξα λίγο με το ξύδι αλλά τελικά το κέικ είναι φανταστικό!!Εγώ έκανα 1 δόση μιας και το έκανα πρώτη φορά και η αλήθεια είναι ότι μια δόση τελικά δεν φτάνει!!!!Έβαλα αλεύρι ολικής και ακατέργαστη ζάχαρη!!!
    Να σας πω ότι επειδή προτιμώ πάντα συνταγές χωρίς πολλά λιπαρά χρησιμοποιώ συνέχεια χυμό πορτοκαλιού και δεν τον σουρώνω ποτέ όταν κάνω κουλουράκια και κεικ!!!
    #
    Σχόλιο από Dafni, 2-3-11  
    Ευχαριστώ, maria27!
    Χαίρομαι που σου άρεσε!
    #
    Σχόλιο από marhar, 11-3-11  
    Είναι το νοστιμότερο νηστίσιμο κέικ που έχω φάει!!!Είναι και πανεύκολο!!!!!Μπράβο!!!!!!
    #
    Σχόλιο από baking_fan, 12-4-11  
    Τα πηρουνάκια είναι απο φίλους που το δοκίμασαν και τρελλάθηκαν. Αυτο το κέικ το έχω καθιερώσει για εποχές νηστείας: εύκολο, πολύ νόστιμο, αρωματικό και ελαφρύ
    #
    Σχόλιο από Assini, 17-4-11  
    πολυ ωραια συνταγη! μου αρεσει που δεν εχει ουτε γαλα,ουτε βουτυρο, ουτε αυγα, αλλα ειναι τοσο νοστιμο! Ο συνδυασμος ξυδι-σοδα ειναι για να αντικαταστησει τη χημικη ενωση που συνηθως κανουν τα αυγα κ δεν επηρεαζει καθολου τη γευση του κεηκ. Μονο η σοδα αφηνει μια επιγευση αμα δοκιμαστει αμεσως μολις βγει απο το φουρνο -μετα φευγει.
    Να αναφερουμε κι οτι παιρνει 2-3 πορτοκαλια. Επισης εγω εβαλα ελαιολαδο και κανονικο ξυδι ΤΟΠ -δεν ειχα σπορελαιο, ουτε λευκο ξυδι- κ νομιζω παραπανω ξυσμα, κ βγηκε σουπερ. Αλλα στα 40' δεν ηταν ετοιμο,το αφησα λιγο παραπανω..ειχα καλυψει ολη τη μακροστενη φορμα μου με λαδοκολλα,γιατι η Μπαρμπαρηγου αναφερει στην εκτελεση οτι χρειαζεται λαδοκολλα στη βαση (ξεφορμαρει, λεει, δυσκολα). Βοηθησε παντως να το βγαλω αμεσως απο τη φορμα να κρυωσει -επειδη φοβηθηκα μη λασπωσει αμα μεινει μεσα. Αυτα!
    Μπραβο! θα την καθιερωσω!
    #
    Σχόλιο από Dafni, 17-4-11  
    Ευχαριστώ, Assini!
    Χαίρομαι που σου άρεσε!

    Η αλήθεια είναι ότι λασπώνει αν μείνει και κρυώσει μέσα στην φόρμα, το είχα πάθει μια φορά.
    Πάντως δεν θυμάμαι να είχα ποτέ μεγάλο πρόβλημα στο ξεφορμάρισμα, απλά είναι πολύ υγρό κέικ και αν προσέξεις μπορεί να κολλήσει. Θα το κάνω κι εγώ με λαδόκολλα την επόμενη φορά!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    44 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Dafni, 23-3-10  
    Το ροζ γλάσσο που φαίνεται στη φωτογραφία είναι άχνη ζάχαρη ανακατεμμένη με λίγο χυμό απο σαγκουίνι.
    #
    Σχόλιο από Billie, 26-3-10  
    Δεν πρόλαβα να το φτιάξω σήμερα και σε λίγο φεύγουμε για σου κου.Μεγ. Δευτέρα όμως σίγουρα θα το κάνω και θα σας πω εντυπώσεις.Μου κίνησε την περιέργεια!
    #
    Σχόλιο από fragola, 26-3-10  
    Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή! Να ρωτήσω κάτι? Τον χυμό τον σουρώνουμε?
    #
    Σχόλιο από Dafni, 26-3-10  
    @ fragola, όχι, δεν τον σούρωσα τον χυμό, ούτε καν το σκέφτηκα δηλαδή. Δεν νομίζω πως χρειάζεται.
    #
    Σχόλιο από MARILIA, 28-3-10  
    καλα ολα τα αλλα, το ξυδι?!! Πρωτη φορα βλεπω συνταγη κεικ με ξυδι....παρολα αυτα θα το φτιαξω σε λιγο....αν και δεν εχω φαρινα θα βαλω αλευρι απλο και μπεικιν...για να δουμε τι θα δουμε....
    #
    Σχόλιο από butterfly_lilly, 29-3-10  
    εχω δοκιμάσει την σοκολατένια έκδοση που έχει ξύδι και πραγματικά δεν φαίνεται καθόλου στο κέικ. μην το φοβάστε το ξύδι εξάλλου είναι μικρή ποσότητα.
    #
    Σχόλιο από Dafni, 29-3-10  
    Όντως, το ξύδι δεν φαίνεται καθόλου.
    Απ'ότι είπε η Μπαρμπαρίγου, το φουσκώνει και το κάνει πιο αφράτο...
    #
    Σχόλιο από Dafni, 29-3-10  
    Σκεφτόμουν τώρα ότι εγώ έβαλα μάλλον λιγότερη ζάχαρη, αλλά τα πορτοκάλια μου ήταν αρκετά γλυκά!
    Νομίζω θέλει προσοχή εκεί, να δοκιμάζουμε τα πορτοκάλια, μήπως θέλει παραπάνω ζάχαρη και βγει ξινό (έπαθα κι έμαθα :P )
    #
    Σχόλιο από Dafni, 1-4-10  
    baking_fan, σε ευχαριστώ για τις ψήφους, χαίρομαι πολύ που σου άρεσε! Την έχω αγαπήσει αυτή τη συνταγή...!
    #
    Σχόλιο από Sasoupita, 15-11-10  
    Στη διπλη δοση που βαζεις ,ψηνεις ιδια ωρα και ιδιους βαθμους???
    #
    Σχόλιο από Dafni, 15-11-10  
    Ναι, στην ίδια. Το βλέπεις κι εσυ όμως ;)
    Με τη μέθοδο του μαχαιριού, ξέρεις, αν βγει καθαρό είναι έτοιμο!
    #
    Σχόλιο από mamoulitsa, 9-12-10  
    Ένα από τα καλύτερα νηστίσιμα κέικ που έχω φτιάξει(επιτέλους νηστίσιμο γλυκό χωρίς κανέλα και γαρύφαλλο-όχι ότι δεν μου αρέσουν,απλά τα έχω βαρεθεί στη νηστεία).Μπράβο και πάλι μπράβο!!!
    #
    Σχόλιο από Dafni, 9-12-10  
    Σ'ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια και τα σχόλια, mamoulitsa!
    #
    Σχόλιο από maria27, 7-2-11  
    Πάρα πολύ ωραίο κέικ και παρα πολύ έυκολο!!!Η αλήθεια είναι ότι τρόμαξα λίγο με το ξύδι αλλά τελικά το κέικ είναι φανταστικό!!Εγώ έκανα 1 δόση μιας και το έκανα πρώτη φορά και η αλήθεια είναι ότι μια δόση τελικά δεν φτάνει!!!!Έβαλα αλεύρι ολικής και ακατέργαστη ζάχαρη!!!
    Να σας πω ότι επειδή προτιμώ πάντα συνταγές χωρίς πολλά λιπαρά χρησιμοποιώ συνέχεια χυμό πορτοκαλιού και δεν τον σουρώνω ποτέ όταν κάνω κουλουράκια και κεικ!!!
    #
    Σχόλιο από Dafni, 2-3-11  
    Ευχαριστώ, maria27!
    Χαίρομαι που σου άρεσε!
    #
    Σχόλιο από marhar, 11-3-11  
    Είναι το νοστιμότερο νηστίσιμο κέικ που έχω φάει!!!Είναι και πανεύκολο!!!!!Μπράβο!!!!!!
    #
    Σχόλιο από baking_fan, 12-4-11  
    Τα πηρουνάκια είναι απο φίλους που το δοκίμασαν και τρελλάθηκαν. Αυτο το κέικ το έχω καθιερώσει για εποχές νηστείας: εύκολο, πολύ νόστιμο, αρωματικό και ελαφρύ
    #
    Σχόλιο από Assini, 17-4-11  
    πολυ ωραια συνταγη! μου αρεσει που δεν εχει ουτε γαλα,ουτε βουτυρο, ουτε αυγα, αλλα ειναι τοσο νοστιμο! Ο συνδυασμος ξυδι-σοδα ειναι για να αντικαταστησει τη χημικη ενωση που συνηθως κανουν τα αυγα κ δεν επηρεαζει καθολου τη γευση του κεηκ. Μονο η σοδα αφηνει μια επιγευση αμα δοκιμαστει αμεσως μολις βγει απο το φουρνο -μετα φευγει.
    Να αναφερουμε κι οτι παιρνει 2-3 πορτοκαλια. Επισης εγω εβαλα ελαιολαδο και κανονικο ξυδι ΤΟΠ -δεν ειχα σπορελαιο, ουτε λευκο ξυδι- κ νομιζω παραπανω ξυσμα, κ βγηκε σουπερ. Αλλα στα 40' δεν ηταν ετοιμο,το αφησα λιγο παραπανω..ειχα καλυψει ολη τη μακροστενη φορμα μου με λαδοκολλα,γιατι η Μπαρμπαρηγου αναφερει στην εκτελεση οτι χρειαζεται λαδοκολλα στη βαση (ξεφορμαρει, λεει, δυσκολα). Βοηθησε παντως να το βγαλω αμεσως απο τη φορμα να κρυωσει -επειδη φοβηθηκα μη λασπωσει αμα μεινει μεσα. Αυτα!
    Μπραβο! θα την καθιερωσω!
    #
    Σχόλιο από Dafni, 17-4-11  
    Ευχαριστώ, Assini!
    Χαίρομαι που σου άρεσε!

    Η αλήθεια είναι ότι λασπώνει αν μείνει και κρυώσει μέσα στην φόρμα, το είχα πάθει μια φορά.
    Πάντως δεν θυμάμαι να είχα ποτέ μεγάλο πρόβλημα στο ξεφορμάρισμα, απλά είναι πολύ υγρό κέικ και αν προσέξεις μπορεί να κολλήσει. Θα το κάνω κι εγώ με λαδόκολλα την επόμενη φορά!
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 19-4-11  
    Πρώτη φορά έφτιαξα νηστίσιμο κέικ με πορτοκάλι,συνήθως φτιάχνω με σοκολάτα.Μας έρεσε πάρα πολύ,πραγματικά ήταν υπέροχο.Ευχαριστούμε!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από κωνα κσ, 1-5-13  
    διατηρειτε στο ψυγειο ή σε δροσερο μερος?
    #
    Σχόλιο από Yiotoula, 10-3-17  
    Μόλις το έριξα στο φούρνο να ψηθεί.. Έχω μια απορία όμως. Ήταν πολύ υδαρές!! Δεν ήξερα αν θα έπρεπε να προσθεσω κ άλλο αλεύρι για να μοιάζει περισσότερο στο χυλό του κέικ ή όχι. Έτσι θα έπρεπε να είναι? Όλα τα υλικά τα μέτρησα με το ίδιο φλυτζάνι.. Άντε να δούμε πως θα βγει! :)

    3 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από baking_fan, 31-3-10  
    Πολύ νόστιμο το κέικ και πολύ αρωματικό. Είναι και πολύ εύκολο γιατί δεν χρειάζεται μίξερ. Χρησιμοποίησα ελαιόλαδο και έκανα τα διπλή δόση για την κλασική φόρμα με το δαχτυλίδι.
    #
    Σχόλιο από bellavita, 23-11-13  
    Το έφτιαξα κι έγινε πολύ ωραίο, με κάποιες παραλλαγές... Έβαλα μία κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη (γιατί θέλω να την αποφεύγω) κι έκοψα με το μαχαίρι -σχεδόν τρίμματα- 3 κομμάτια από την κουβερτούρα κι έβαλα μέσα. Τις υπόλοιπες αναλογίες τις έβαλα ως έχουν. Πολύ νόστιμο έγινε! Μόνο που δεν είχα φαρίνα και το βιαζόμουν. Έβαλα αλεύρι για όλες τις χρησεις με μπέικιν, και δε μου φούσκωσε πολύ... Πολύ νόστιμο και χωρίς πολλή ζάχαρη!
    #
    Σχόλιο από Dafni, 4-12-14  
    Μετά από τόσον καιρό, να πω ότι πλέον φτιάχνω το κέικ αυτό μόνο με ελαιόλαδο αντί για ηλιέλαιο.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Καταψύχω φρούτα
    Τα φρούτα διατηρούνται πολύ καλά στην κατάψυξη. Έ...
    Ένα φρούτο την ημέρα
    Όλοι ξέρουμε λίγο πολύ ότι τα φρούτα μας κάνουν κα...
    Μυρωδάτα πορτοκάλια παντού
    Τα πορτοκάλια είναι σίγουρα το φρούτο που πρωταγων...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Το καστανό ρύζι στη νηστεία
    Το ρύζι βρίσκεται μέσα στο εβδομαδιαίο μας μενού κ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Κέικ
    Ένα βιβλίο 30 αγαπημένων συνταγών, του/της [email protected]
    νηστισιμα
    Ένα βιβλίο 55 αγαπημένων συνταγών, του/της aggelikikom
    Να δοκιμασω
    Ένα βιβλίο 11 αγαπημένων συνταγών, του/της Zointal
    VICKY  ΚΕΙΚ
    Ένα βιβλίο 18 αγαπημένων συνταγών, του/της jvickyj
    νυστισιμα
    Ένα βιβλίο 3 αγαπημένων συνταγών, του/της Λενα71